Forside IFA IFA 2010

IFA 2010: Denon


 
Denon produkterne skal nu integreres med Apple iTunes, og styres fra iPhone.


En læser skrev i kommentar-feltet andetsteds her på recordere.dk: Ikke flere små og ubetydelige nyheder til iPhone. Kan vi ikke høre hvad Denon havde af nyheder på IFA.


Sammen med Hi-Fi Klubben besøgte vi Denon standen på IFA, og fik en snak med Mr. Denon Europe: Achim Schulz. For de af jer som ikke kender Achim allerede, så er han Product Marketing Manager for Denon i Europa, og ham der opfandt den låge som er på fronten af mange Denon forstærkere.


Lågen som “skjuler” knapper, kontroller og tilslutninger på fronten. Achim insisterede på det design, og endte med at få overbevist japanerne om det fornuftige i den løsning. Det er alt sammen historie, i dag er Denon ikke længere de eneste som bruger låger på forstærkerne.


Men Achim Schulz er fortsat Denon mand med hele hjertet, og med til at forme produkterne.


        Denon AVR-4308, her med lågen på fronten åben


 


Denon 100 år


Denon kan i år fejre 100 års fødselsdag. Det begyndte i 1. oktober 1910 med Nipponophone, første japanske gramofon. Den tids pladespiller. Og i årene derefter udviklede Denon pladespillerne. Senere kom spolebåndene, kassettebånd, CD og til i dag DVD og blu-ray. Denon har om nogen sat deres præg på udviklingen af Hi-Fi og surround i de 100 år.


Nu går Denon skridtet videre, og tilføjer lyd via netværk. Et nyt samarbejde med Apple betyder at iTunes kan integreres med Denon forstærkeren, og afspilningen kan styres via iPhone.


Apple AirPlay er en videreudvikling af AirTunes. Muligheden for at spille musik over husets netværk, streamet fra en PC eller MAC via iTunes. Her har Denon og Marantz indgået et samarbejde med Apple, som betyder at de i fremtiden kan tilbyde produkter der kan afspille musikken derfra. Streamet via netværket.


Start iTunes på PC eller MAC, find iTunes fjernbetjeningen frem på iPhone, iPod Touch eller iPad, og nyd tonerne fra stereoanlægget. Via fjernbetjeningen til iTunes, styres også ting som volumen på anlægget, hvilke zoner i huset musikken høres i mv.


Forstærkeren bliver et “lydkort” for computeren, blot via netværk istedet for fysisk i computeren. Denon receiveren tilsluttes husets netværk via kabel, ikke trådløst.


En anden nyhed på IFA, er at Denon snart er klar med deres iPhone App. Så Denon anlægget også kan styres derfra. Denons egen App kan dog ikke fjernbetjene iTunes, der må man over i iTunes egen App.


Denon nyhederne på IFA handlede mest om Apple og iPhone denne gang. Der kan man da tale om nemesis, for den læser der hellere ville høre om Denon end Apple/iPhone. Men Denon må jo også være med på den front, og det er jo et tilvalg.


Man behøver ikke bruge funktionerne til AirPlay og iPhone, når de bliver tilgængelige. Men det virkede nu ganske smart.


Læs mere om Apple Airplay her


 

Denon AVR-4311 er den første AV receiver der understøtter Apple AirPlay. Men på Denon standen demonstrerede de det, med en software opdateret AVR-3311.


Inde i iTunes dukker Denon receiveren op som “lydkort”, og musikkes streames herefter via netværket ud til forstærkeren. Det hele kan fjernbetjenes trådløst med iPhone.


 
Denon SC-N7 er et nyt kompakt system. Et komplet stereo anlæg med matchende højttalere og iPod down i toppen.
Det sidste billede er et smugkig på Denons kommende iPhone App. Til at styre forskelligt Denon grej via iPhone, iPod Touch eller iPad.


 

Annonce:
Forrige artikelTop 10 – Før IFA
Næste artikelKun lidt 3D fra OL
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.