Forside * Nyheder

IFA 2010: Elac klar med aktive højttalere

 

Den tyske producent af kvalitetshøjttalere ELAC, lancerede flere nye modeller på IFA

Der er dels en ny prisvenlig højttaler serie, for dem der gerne vil have ELAC lyden, men ikke nødvendigvis vil ofre et 5-cifret beløb på højttalere.

Og så er ELAC endelig kommet med aktive højttalere. Højttalere med indbygget forstærker, så de kan bruges sammen med medieafspillere, computere og TV hvor der kun er et almindeligt stereo signal til rådighed. Der er markedet for kvalitetshøjttalere, som alternativ til de billige computer højttalere, i vækst.

  


Aktive højttalere


En nyhed på årets IFA udstilling i Berlin er at ELAC nu går ind på markedet for aktive højttalere.


ELAC har skabt et modul nu der – i princippet – kan gøre alle deres højttalere aktive. Så man allerede ved bestillingen kan beslutte om de skal være aktive eller passive. På IFA viste de det system med et sæt ELAC BS 243, som er deres meget populære højttalere i reol-størrelse.


 


BS 243 aktive højttalere


En smart detalje ved de aktive BS 243 er, at kilderne kan tilsluttes i begge højttalere. Der er 3 stk. indgange for analog stereo og en for digital stereo (optisk). De to aktive højttalere forbindelse sammen med ét kabel, men alle 8 indgange kan bruges i flæng. Højttalerne sørger selv for at mikse kilderne sammen.


Så der kan være en computer og en iPod tilsluttet den ene højttaler, og et TV og en DVD tilsluttet den anden højttaler. De kilder der spiller høres, uden omskiftning.


Der medfølger fjernbetjening, men ELAC har også bygget en volumen kontrol ind i højttalerne. Den ring der sidder rundt om diskant højttaleren i toppen kan styre volumen. Kør fingeren rundt langs kanten, som på en iPod, og lydstyrken reguleres. Ganske fikst.


Datablad på BS 243 active


 


 


Monitor højttaler AM 150


Dette er også en aktiv højttaler, men udviklet mere til monitor brug i lydstudier mv. Hvorfor der er indgange og kontroller som efterspørges i de miljøer.


Datablad over AM 150


 


 


ELAC 303 aktive højttalere


En anden spændende model til computer, medieafspiller mv. er ELAC 303 modellerne. De fylder ikke alverden på skrivebordet, men ifølge ELAC spiller de rigtigt godt.


Der er også indbygget Bluetooth, så der kan streames lyd trådløst fra eksempelvis en mobiltelefon.


Alle kilder kan spille samtidig. Så computer, medieafspiller og mobiltelefon kan være tilsluttet samtidig, og spille uden omskiftning. Den enhed der spiller, er den der høres, og spiller flere kilder samtidig høres de også samtidig.


Datablad på 303 Active


 


 


Nye indbygningshøjttalere


Højttalere til indbygning er ikke så populære i Skandinavien. Måske fordi vi ofte har murede vægge, som gør monteringen i væg mere besværlig. Så vi hænger gerne højttalerne udenpå væggen i stedet.


Men bygger i om, så overvej strategisk placering af højttalere i væg og loft. ELAC har føjet en ny model til indbygningshøjttalerne nu, så der findes nogen som komplementerer de øvrige højttaler serier godt (matchende lyd).


 

 


Ny prisvenlig serie


Og så går ELAC ind på markedet for højttalere i den lavere ende af prisskalaen med 60-serien.

Serien indeholder to størrelse gulvhøjttalere, reolhøjttalere (evt. bagkanal i surround) samt centerhøjttaler.

 Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.