Forside * Nyheder

IFA 2010: Samsungs lille nye tablet


Samsung klar med deres nye Pad?ebarn.


Navnet blev Samsung Galaxy Tab, og den vejer kun 380 gram.
Få spændende AV nyheder


Samsung havde ikke de store AV nyheder med på IFA 2010, udover de vil have mere end 30 3D enablede produkter i handel inden udgangen af 2010. Ligesom de som Sony og Panasonic har lavet eksklusivaftaler med filmselskaber om leverance af 3D materiale.


Det bliver Shrek 1-4, der alle udgives i 3D.Dagens store produktnyhed var Tab?en
Samsung Galaxy Tab blev navnet, og med sine 380 gram og sin gode lommefaktor, kan den blive den første reelle konkurrent til Apples iPad.


Alle dele i Tab?en er produceret af Samsung selv, og derfor mener de at de har en performance fordel over deres konkurrenter.


Galaxy Tab er en syv tommer tavle-pc med Android 2.2 styresystem, som du også kan ringe fra. En god kombination af smartphone og bærbar computer med touch-skærm.?Galaxy Tab er fx en oplagt rejsemakker når du er på farten takket være de mange muligheder for opkobling til internettet, den flotte skærm, der kan vise film i fuld HD og indbygget GPS til navigation og rejsevejledning. Men jeg tror, at Galaxy Tab vil blive brugt mindst ligeså meget derhjemme på sofaen, da den med sin kompakte størrelse og hastighed, er perfekt til at surfe på nettet, slå fakta op på Wikipedia eller tjekke e-mails og Facebook,? siger Thomas Anderson Filt der er nordisk markedsdirektør hos Samsung.


Det er en Android 2.2 enhed, og har derfor adgang til alle de programmer og widgets som man kan finde i verden, ligesom Samsung selv har udviklet nogle ret gode programmer.Fakta:
Galaxy Tab har en syv tommer stor TFT-LCD skærm som viser i fuld HD, 1024×600 pixels. Størrelsen er 190x120x12 mm., og vejer 380 gram. Den har indbygget mobilt bredbånd op til 7.2 mps og trådløst netværk 802.11n. Operativsystemet er Android 2.2 med en Cortex A8-processor på 1 GHz. Den interne hukommelse er 16 gigabyte og der er plads til hukommelseskort på op til 32 gigabyte. To kameraer, et bagtil på 3 megapixels med LED-lampe, og et frontlt kamera på 1,3 megapixels. Videooptagelse i HD-format og understøttelse af afspilningsformaterne DivX, XviD, MPEG4, h.263, h.264. Understøtter MS Exchange Active Sync, Gmail, Layar, Swype, ThinkFree og Adobe Flash 10.1.
Kommer i butikkerne i midten af oktober.


Forventet pris 7.000 kroner. (Bekræftet af Samsung)


Officiel pressemeddelse fra Samsung:


Samsung GALAXY Tab Opens a New Chapter in Mobile Industry


A New Smart Media Device, surpasses mobile boundaries, allowing you to enjoy more possibilities on the go


London, UK, September 2, 2010 ? Samsung Electronics Co., Ltd, a global leader in mobile technology, today announced the launch of the Samsung GALAXY Tab (GT-P1000). Powered by the Android Operating System 2.2, the GALAXY Tab is the first of the company’s tablet devices, representing a new category of mobile products for Samsung.


The Samsung GALAXY Tab brings together all of Samsung’s leading innovations to provide users with more capabilities while on the move. Consumers are able to experience PC-like web-browsing and enjoy all forms of multimedia content on the perfectly sized 7-inch display, wherever they go. Moreover, users can continuously communicate via e-mail, voice and video call, SMS/MMS or social network with the optimised user interface.


“Samsung recognises the tremendous growth potential in this newly created market and we believe that the Samsung GALAXY Tab brings a unique and open proposition to market. There is a new and emerging consumer demand that Samsung can satisfy since mobile is in our DNA. This demand continues to grow and develop as users tap its limitless potential,” said Simon Stanford, Head of Mobile, Samsung UK and Ireland. “The Samsung GALAXY Tab has been designed to enable consumers to maximise their online experience wherever that may be. The Samsung GALAXY Tab is pushing the market in new directions and Samsung believes this is only the beginning of its innovations as pioneers in smart media devices.”


A new concept of mobility for media


As a new category of device, the Samsung GALAXY Tab brings a wealth of mobile experiences. Its striking 7-inch TFT-LCD display delivers exciting mobile experience for watching films, viewing pictures, e-reading or sharing documents. In design, its light (380g) build provides perfect portability, with its svelte dimensions making it easy to grip and use. Supporting the latest Adobe Flash Player 10.1, the Samsung GALAXY Tab fully supports swift, seamless viewing of every single page of the web.


The ‘Readers Hub,’ Samsung’s unique e-reading application, provides easy access to a vast digital library ? from classical literature to the latest bestsellers and reference materials. At the same time, Samsung unveils ‘Media Hub,’ a gateway to a world of films and videos, and ‘Music Hub,’ an application giving access to a wide range of music tunes.


The Samsung GALAXY Tab has made rich communication truly mobile; it presents a level of converged technology that moves beyond mobile or PC to an entirely new category. Users have new powers to consume, create and communicate from wherever they are.


Powerful, always-on communication


With 3G HSUPA connectivity, 802.11n Wi-Fi, and Bluetooth® 3.0, the Samsung GALAXY Tab enhances users’ mobile communication on a whole new level. Video conferencing and push email on the large 7-inch display make communication more smooth and efficient. For voice telephony, the Samsung GALAXY Tab turns out to be a perfect speakerphone on the desk, or a mobile phone on the move via Bluetooth® headset.


Powered by a Cortex A8 1.0GHz application processor, the Samsung GALAXY Tab is designed to deliver high performance whenever and wherever you are. At the same time, HD video content is supported by a wide range of multimedia formats (DivX, XviD, MPEG4, H.263, H.264 and more) which maximises the joy of entertainment.


While a front-facing camera allows for face-to-face video telephony over 3G, a rear-facing camera captures still images and video that you can edit, upload and share, all without any hassle. As online content and creativity explodes, the Samsung GALAXY Tab is the best portable solution for every lifestyle that needs a constant connection.


The Samsung GALAXY Tab will be launched in the UK in the coming months.


Der er ingen  dansk dato endnu… Der skal nok komme mere video og billeder når vi har besøgt Samsung standen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.