Forside * Nyheder

IFA 2010: Toshiba lancerede deres Jacob Jensen

 


 


I samarbejde med JACOB JENSEN DESIGN har Toshiba skabt et moderne, elegant, tidløst og super tyndt (kun 2,89 cm) TV i en harmonisk kombination af kvalitetsmaterialer som glas og metal.


Der har været lidt debat om det var den gamle Jacob Jensen eller hans søn Timothy Jacob Jensen der står bag selve designet, eller dem begge i et samarbejde. Toshiba gav ikke svaret, for på deres stand hang der kæmpe portrætter af både far og søn.


Det tynde chassis kombineret med frontglasrammen og den sorte baggrund i højglans skaber et fantastisk udtryk, der gør tv?et tidløst. Endvidere har REGZA WL integreret touch-panel på fronten, der lyser op, når det bliver berørt. Dermed fremstår glasfladen ?ren? og uden forstyrrende elementer.


 Far Jacob Jensen (tv) og søn Timothy Jacob Jensen (th). Foto: Toshiba.


 Fokus på god billedkvalitet I både 2D og 3DAlle REGZA WL768 modellerne har Full HD panel med LED Edge baggrundsbelysning. LED skærmen har en dynamisk kontrast på 7.000.000:1. Den centrale teknik i disse serier af TV kalder Toshiba for MetaBrain, og alle modellerne har endvidere en lang række af Toshibas forbedrende billedteknologier, herunder Resolution+ og Active Vision M200HD Pro 


Active Vision M200HD Pro har en refresh rate på 200Hz, der giver roligere og mindre hakkende billeder, når man ser sport eller film med hurtige bevægelser. En række nye innovative Toshiba teknologier er også blevet inkluderet herunder 3D.


 


REGZA WL768 serien tilbyder • Aktiv blænde: Regza WL768 serien benytter en aktiv blændeteknologi til at bibeholde Full HD billede kvaliteten, når man overgår til 3D mode.
 • Intelligent 3D: Kompenserer for almindelige udfald ved brug af blændebriller, herunder tab af lysstyrke på grund af den alternative mørkfarvning af beskuerens øjne og ændringen i farvekontrast. Alle REGZA WL768 modellerne er udstyret med Toshibas Intelligent 3D teknologi. Intelligent 3D optimerer automatisk tv-skærmens lysstyrke og farvegengivelse, så snart den opdager et 3D signal.
 • 3D Resolution+: Toshiba har yderligere forfinet sin Resolution +. På grund af den begrænsede broadcast-båndbredde vil 3D-indhold med sandsynligvis blive udsendt i et “side-by-side” format med et enkelt 1080p billede til at sende billeder til venstre og højre øje. Det resulterer i lavere opløsning og skarphed, end det er muligt fra en Blu-ray 3D ?-disk. Ved at bruge komplekse algoritmer analyserer den nye 3D-Resolution + hvert enkelt billede og forbedrer kant, detaljer og tekstur i næsten real time. Dermed får man skabt et 3D-billede nær Full HD kvalitet fra et side-by-side indgangssignal. Resultatet er en skarpere, mere detaljeret og forbedret 3D TV-oplevelse.
 • Fleksibel opkobling med online video adgang


REGZA WL serien byder på mange tilslutningsmuligheder. Hver model har mulighed for fire HDMI-tilslutninger og har ligeledes to USB-porte, som understøtter JPEG og MP3-afspilning, mens den integrerede Wi-Fi-løsning gør det muligt at se internet-indhold som f.eks. YouTube videoer. WL-serien har en specielt udviklet applikation til afspilning af YouTube-videoer, som kan betjenes fra fjernbetjeningen.


Der kan også kobles mus og keyboard til fjernsynet.


Ejere af REGZA WL kan også koble tv?et til deres hjemmenetværk og dermed streame digitalt indhold direkte til fjernsynet fra Windows 7 certificerede enheder. Musik, video og billeder kan let sendes fra laptops og medieservere til REGZA WL ved hjælp af Toshiba Media Controller, der benytter drag-and-drop i sit interface og gør det let streame indhold.


 


Fokus på lyd


De indbyggede højttalere leverer ifølge Toshiba en fyldig og klar lyd. Bass-gengivelsen kommer fra en integreret subwoofer med et output på 10 watt i 40?? og 46?? udgaven. 55???udgaven har en udgangseffekt på 20 watt i subwooferen.


Audyssey EQ equalizing systemet kompenserer for akustiske irritationer forårsaget af dominerende eller under-repræsenterede frekvenser.


REGZA WL-serien har også Dolby Volume og Toshiba SoundNavi teknologi. Dolby Volume holder lyden på samme niveau på tværs af kanaler og lydkilde, imens SoundNavi giver en stærkere lyd gengivelse, der brugerne mulighed for at optimere de integrere højtalere, når fjernsynet er monteret på væggen.


 


Pris og tilgængelighed


REGZA VL vil være i handlen i slutningen af oktober 2010.


Prisen er ikke oplyst. 


Video 


 


Hvad syntes recordere.dk ?


Vores førstehåndsindtryk er at det er et pænt designet TV, med tydelige linjer af Jacob Jensen (far + søn). Det ses i detaljerne, med former, udtryk og de skjulte betjeningsknapper, der lyser op ved berøring, minder om noget der kunne være lavet hos B&O.


Matrialevalg, design på fod, kanter osv. er typisk Jacob Jensen Design. At det i de store linjer ligner noget vi har set før hos andre fladskærmsproducenter, gør ikke dette mindre interessant rent designmæssigt. Forskellen ligger i alle detaljerne. Matrialerne, linjerne, sammenhængen.


Hvordan der er på billed og lydsiden kunne vi derimod ikke vurdere på standen på IFA.


 


Pris og tilgængelighed  


REGZA WL vil være i handlen i slutningen af oktober 2010.


Pris ukendt.


 


Specifikationer på Toshiba REGZA WL series • 40″, 46″ og 55?? skærmstørrelser
 • Full HD 16:9 LCD panel med Edge LED backlight, 1920 x 1080 pixels, dynamisk contrast på 7.000.000:1
 • 3D Full HD (1920x1080p)
 • 1x Active blændebriller er inkluderet, IR modtager er indbygget i enheden
 • MetaBrain processor
 • 3D Resolution+, Intelligent 3D
 • DVB-T
 • DVB-S
 • DVB-C
 • AutoView
 • Home Network
 • Wireless LAN
 • 4x HDMI®, 2x USB (supporting DivX HD, MKV, JPEG, MP3), 1xScart(FUll),1xScart (AV input), Component Video, Composite Video, CI+
 • REGZA-Link (HDMI CEC), Instaport
 • SoundNavi, Audyssey EQ?, Dolby® Volume
 • Eco Panel
 • Resolution+    Tekst kilde: Toshiba
Fotos og video: recordere.dk


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.