Forside * Nyheder

Kæmpe LED skærm i nyt DR studie


Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR


 


DR1 har fået nyt fælles nyhedsstudie, og til det er valgt en kæmpe LED skærm.


Centralt i det nye studie – såvel visuelt som formidlingsmæssigt – står en 22,5 x 1,73 meter LED-skærm, som med sine i alt 39 m2 giver nye muligheder for formidling, idet man både kan fokusere på det helt centrale billede eller hovedperson i en given historie, men også samtidig kan håndtere at vise flere interviewpersoner i dialog med hinanden samt tilhørende grafikker, så det løfter formidlingen, perspektiverer og skaber overblik.


Studiet er indrettet, så det både kan sende de daglige faste formater, hvor der kun bruges en mindre del af studiet og så det helt store udtræk, som kan bruges ved større nationale begivenheder, fx ved det kommende folketingvalg.


 


Ny lyd, skandinavisk look


Et andet væsentligt element i det nye design er samspillet mellem lydside – med ny musik, komponeret af Steffen Breum og indspillet af DR SymfoniOrkestret – og visuelle elementer, som tilsammen skaber puls og inviterer seeren til at involvere sig.


Endelig omfatter nyhedsprogrammernes nye look også en gennemført opdatering af grafikkerne, som er mere enkle og tydeligere at afkode.


“Vi er gået efter et look, som overholder alle kendte spilleregler for nyheder på tv, samtidig med at det ser klart skandinavisk ud.  Det allervigtigste er, at det er nemt at afkode for seerne”, siger Naja Nielsen.


Både Vejret, Sportnyt og DRs magasiner 21 Søndag, Horisont, Penge og Min Sport flytter sammen med TV AVISEN i det nye journalistiske værksted, som ud over det fælles studie også har en fælles linie i grafik og design.


DR Update overtager DR Byens Studie 13, hvorfra TV AVISEN hidtil har sendt. Dette betyder samtidig markant bedre og mere fleksible rammer for løbende opdateringer og nyheder fra DR.


 Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR


Kilde: DR

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.