Forside Emner Spil fokus

Spilanmeldelse: Madden 11


Spilanmeldelse: Madden 11


Denne anmeldelse bringes i samarbejde med sitet low5.dk


Så er det igen tid til at smadre modstanderens runningback og kaste perfekte touchdowns – Electronic Arts årlige udgave af det amerikanske fodboldsspil, Madden, er på gaden. Har du evnerne til igen, at føre Drew Brees og Co. til endnu en sejr i Super Bowl, eller synker du ned i taberrollen sammen med St. Louis Rams?


Madden 11 er bestemt ikke særlig nyskabende i forhold til Madden 10, men har dog nogle enkelte interessante ændringer. Spillet leverer igen en god, poleret og flydende grafik, hvor især spillerne bevæger sig mere og mere livagtigt. Animationen af publikum er fortsat lidt grov i det, men det gør ikke det store. Lydsiden med publikum og kommentatorerne er god og er meget lig den rigtige stemning til en amerikansk fodboldkamp i USA, selvom den måske vil virke lidt mat i forhold til fx. stemningen i Fifa-serien.I Madden 11 styrer du henholdsvis dit holds offensive(offence) og defensive(defense) spillere. Hver spiller har en specifik opgave, som de skal løse på hvert enkelt spil(plays). Styringen af disse spilkald(taktik) har hidtil været Maddens største hindring, for at nå ud til den brede masse. I amerikansk fodbold findes der hundredvis af spilkald for hvert enkelt hold på både offense og defense. Dette kan for den udenforstående virke meget uoverskueligt og har nok afholdt mange fra at spille Madden. Amerikansk fodbold er et meget mere kompliceret spil end fx fodbold, hvilket skinner tydeligt igennem i Madden.


For at hjælpe nye spillere ind i spillet, har man i Madden 11 indført et såkaldt Gameflow-spilkalds system. Gameflow hjælper dig med at vælge hvilket spil du skal kalde og veksler imellem forskellige løbe- og kastespil, som passer godt til den givne situation. Samtidig med dette, kan du få hjælp af din assistenttræner, som fortæller dig hvad du skal holde øje med hos modstanderen. Dette gør spillet meget mere flydende og let tilgængeligt, da man ikke længere behøver at sætte sig ind i udtryk som shotgun-formation, cover 2, blitz og hail-mary pass.


Den mere garvede spiller har stadigvæk muligheden for bl.a. selv at kalde sine spil, at lave sin egen gameplan og playbook. Dette er dog ikke noget, som hverken nybegynderen eller hyggespilleren bør kaste sig over lige umiddelbart.


Om man er tilhænger af Gameflow er nok en smagssag, men der er ingen tvivl om, at man nu kan tiltrække en masse nye spillere og disse vil få en meget bedre oplevelse ud af spillet.Styringen af spillerne i Madden har længe været rigtig god, men især en ting er forbedret i årets udgave, idet man har fjernet sprintknappen. Dette åbner op for muligheden for, at man nu har tid og knapper til at lave andre fede ting, såsom spin-moves og lave stiff-arms op i modstanderens ansigt.


Madden 11 tilbyder flere forskellige spilmuligheder(modes) af spillet. De mest interessante er i mine øjne disse:


Franchise mode: Spil i 30 år med din franchise(hold) og styr alt fra rekrutering af rookies, depth chart, lav din egen gameplan etc.


Ultimate Team Mode: Kan du huske i tidernes morgen, hvor man kunne samle på bilkort og fodboldkort med sine yndlingspillere. Dette har du nu også mulighed for i Madden. Her får man nemlig tildelt et start deck(spillekort), med en blanding af nfl spillere, trænere, stadion etc. Nu har du så muligheden for at tjene penge ved at spille kampe mod computeren eller andre online spillers Deck. Herefter kan du købe nye kort, sælge dine egne på aktion etc., indtil du har samlet dit helt eget ultimate hold.


Madden moments: Klassiske drives og serier fra virkelighedens verden, som man skal prøve at efterligne. Rigtig fed og sjov idé.


Samlet set er Madden 11 et rigtigt godt amerikansk fodboldspil. Der er ikke sket de store forandringer i forhold til Madden 10, men for nye spillere, er det et perfekt sted at starte.


Plus:
God flydende styring, som giver fuldt kontrol over din spiller. Mange forskellige spilmåder. Gameflow for de nye spillere og for de gamle, som bare vil have et hurtigt spil


Minus:
De lidt lange cutsekvenser/tv-indslag under kampene.


Konklussion:
Et rigtigt godt spil, som bliver bedre fra år til år. Der er ikke sket de store forandringer i forhold til Madden 10, men for nye spillere, er det et perfekt sted at starte. Som tidligere nævnt er grafikken, styringen og stemningen god og man kan seriøst leve sig ind i kampene og næsten mærke de knaldhårde tacklinger som man enten får,eller endnu bedre, giver modstanderen.


Samlet karakter: 80 %


Udgiver: Electronic Arts


Ude nu til PS3, Xbox 360 og Wii


Testet på PS3

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.