Forside Emner Spil fokus

Spilanmeldelse: Medal of Honor


Spilanmeldelse: Medal of Honor


Denne anmeldelse bringes i samarbejde med sitet low5.dk.


Farvel til 2. verdenskrig


Mange timer blev i sin tid brugt på de første Medal of Honor udgivelser. Serien, der udsprang fra 2. verdenskrig fik bevist at førstepersons skydespil virkelig havde sin berettigelse på konsollerne. Med tiden begyndte serien dog at træde vande og til sidst var det bare trist igen igen at skulle vinde 2. verdenskrig. Derfor tog EA serien af markedet og har ventet til den rette tid for genindsættelse. Den tid er så kommet nu, hvor Modern Warfare og Battlefield regerer markedet. EA har da også meldt ud at Medal of Honor vil tage kampen op med de to giganter. Dette har heldigvis medført at EA også har sagt den sidste verdenskrig farvel, har pakket feltspand og kop-folde og kreeret den nye Medal of Honor i et nutidigt scenarie, nærmere betegnet Afghanistan.


At tage en eksisterende krig som udgangspunkt for et spil får det hele til at virke mere nærværende og egentlig også skræmmende. Jeg væmmes dog ved den meget polemik der har været, fordi det oprindeligt var muligt at spille online som Taleban-kriger. Fy føj da, tænk at kunne “dræbe” de allierede, det er dog for galt. Pyt med at vi så slagter nogle hundrede tusinde Afghanere, tetjenere og ligne “pak”, det gør da ikke noget. Nå, vi skal ikke blusse den diskussion op igen, men blot konstatere at man altså IKKE kan spille som Taleban alligevel, men derimod som en fjende der ikke bunder i virkeligheden (ja for så gør det jo ikke noget..jeg skal nok stoppe nu.)Spændende, men alt for kort historiedel


Historien i Medal of Honor er fin og det virker som om udviklerne har taget den virkelige krig seriøst og forsøgt at skildre nogle af de scenarier vores soldater rent faktisk kan havne i. Der er en god sammenhæng mellem action og cutscener og det virker noget mere gennemtænkt end Modern Warfare 2. Desværre er singleplayerdelen alt for kort og du skal ikke regne med mere en ca. seks timers underholdning før du er igennem. Heldigvis er man rigtig godt underholdt undervejs, med temmelig varierede missioner, der i et godt afstemt tempo byder på hitech krigsførelse til fods, i luften, på ATV og mere. Alt sammen får spilletiden til at flyve afsted og Medal of Honor som et af de bedste skydespil rent variationsmæssigt. Derfor er det ekstra ærgerligt, at spillet følger Modern Warfare tendensen omkring at skydespil skal have en meget kort singleplayerdel. Man sidder virkelig med følelsen af at det her SAGTENS kunne være blevet ved 4-5 timer yderligere, for hold da fest, der er godt afstemt spænding fra start til slut. Desværre virker det som om udviklerne forventer at alle kun spiller online, hvilket langt fra er tilfældet. Overvejer du at købe Medal of Honor, bør du i hvert fald vide, at du hurtigt må trække online, hvis du vil have noget for pengene.


Flot onlinedel


Som nævnt er det online Medal of Honor virkelig skal udfold sig og det synes jeg heldigvis at det gør. Det er ret simpelt bygget op med tre klasser og rimeligt velkendte spilmodes. I modsætning til bl.a. Modern Warfare 2 er der ikke perks i Medal of Honor og lad mig med det samme slå fast, at det er befriende. Du stiger i rank, får diverse medaljer og i stedet for perks, nøjes du med at forbedre dine våben. Det virker mere rimelig synes jeg og gør, at du føler dig mere til stede online. Sagt med andre ord, så kan du stadig lege med selvom du kun er level 2 og dine modstandere en del mere. Det er i højere grad dine færdigheder på banen fremfor, hvilke perks du har, der afgør, hvem der vinder. Da banerne samtidig er fremragende bygget op og der allerede er masser af spillere online, ja så er onlinedelen virkelig det der driver Medal of Honor.
Smuk, smukkere, smukkest (og så alligevel ikke)


Grafisk er Medal of Honor pænt, næsten på niveau med Modern Warfare 2 og Battlefield 2. Der opstår lidt pop-ups og ind i mellem kan figurer “sidde fast” i landskabet, men heldigvis er det sjældent. Farvepaletten er begrænset når der tales om de Afghanske bjerge, der fortrinsvis gør sig i nuancerne brun, lysebrun og mørkebrun og lyssætningen er ikke helt så imponerende som i Modern Warfare 2. Ligeledes kan bygninger mv. heller ikke smadres som i Battlefield 2, men derudover er spillene meget ens. Medal of Honor er dog rigtig smukt at kigge på og det klæder virkelig serien at være hoppet frem til nutiden.Tittebøø, vi kigger om hjørner


Uden det her skal ende med at blive den helt store spilsammenligning, kommer vi ikke udenom at der i den grad er skævet til konkurrenterne under udviklingen af Medal of Honor. Det grafiske har jeg været inde på, men også styringen ligner meget, hvad vi kender – og tak for det! Det er rart at kunne overføre sine evner spillene imellem. Der tilføjes muligheden for at kaste sig i skjul når du løber og ved at fast greb om L2 tasten “låser” du din figur, hvilket gør dig i stand til at læne dig om hjørner, kigger over forhindringer osv. Det fungerer glimrende og er ganske brugbart når skudduellerne er på sit højeste.


Fjenderne i Medal of Honor har jeg ikke det store at indvende imod, de virker tilpas kløgtige til at give dig modstand uden på nogen måde at virke som kamikazeagtige paphoveder.


Konklusion


Medal of Honor skal være velkommen til at indtage positionen som et af de tre bedste first personshooters på markedet. Det har været savnet og det gør en rigtig fin entre. Det hele minder MEGET om  det vi allerede kender i genren, men det er leveret seriøst og underholdende. Det er forståeligt at EA har valgt at efterligne konkurrenternes valg af styring, grafik, lyde og lignende, men det skuffer at man også har valgt at lave singleplayerdelen så pokkers kort. Det havde virkelig klædt serien, hvis vi her havde fået et væsentlig længere spil. Efter gennemspilning kan du spille den sværere Tier 1 mode, hvor der  spilles på tid, men det er vel egentlig ikke meget anderledes end at gennemføre alle andre spil på en højere sværhedsgrad. Endelig kan PS3 ejere få et glædeligt gensyn med Medal of Honor Frontline, ps2 spillet har nemlig sneget sig med på skiven.Plus:
God variation i missionerne, nydelig grafik, fin styring, intelligente fjender. Det gamle Medal of Honor Frontline er inkluderet på skiven (kun PS3 versionen).


Minus:
Meget kort singleplayerdel, bringer ikke noget nyt til genren.


Samlet karakter: 80%


Udgiver: Electronic Arts


Ude nu til Xbox 360, Ps3 og Pc


Testet på PS3

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.