Forside Nyheder

Anmeldelse af Excito trådløs filserver


 


Trådløs filserver


Excito B3 er en lille alt-i-en server til hjemmet. Del filer, musik, fotos m.v. trådløst i hjemmet. Men virker den?


Der findes et utal af såkaldte NAS-enheder på markedet. Med en NAS i hjemmet har du i princippet en komplet filserver i miniformat. Med denne kan der deles musik, billeder, dokumenter m.v. på det lokale netværk.


Det betyder, at alle computere i hjemmet kan spille musik, streame videofilm og vise billeder, blot ved at trække på den samme serverenhed.


Hvis man har meget digitalt materiale liggende, er en NAS derfor nærmest en nødvendighed, da det så ikke er nødvendigt at have en computer med indholdet stående tændt hele tiden.


Excito B3 kan ALT det med filer – plus en masse andre spændende ting. Og samtidigt er den godt designet – og i øvrigt pakket ind i tykt aluminium.


  


B3 er også trådløs


Noget af det, jeg synes er voldsomt smart ved Excito B3, er den indbyggede trådløse router og firewall.


B3’eren kan derfor sættes direkte i netforbindelsen – uden nogen anden router i mellem. Vupti! En enhed er sparet og dermed et lavere strømforbrug i hjemmet.


Præcis denne del begejstrede mig voldsomt – specielt fordi den trådløse adgang er virkelig hurtig og rækker ganske langt i huset.


Desværre holdt jublen op efter et døgns tid. Så forsvandt det trådløse netværk helt – og det krævede, at man sluttede et kabel til B3 via ens computer, for igen at sætte det trådløse netværk op.


Og denne fejl har gentaget sig jævnligt i testperioden. På nettet kan jeg se, at jeg åbenbart langt fra er den eneste bruger med denne oplevelse.


ØV og ATTER ØV!


  


Alt det andet


Med Excito B3 kan man i øvrigt hente ens filer uden for hjemmet. Dette sker via et webbaseret interface og en unik adresse.


Pladsmæssigt fås B3 i flere forskellige versioner – 500 GB, 1T og 2T. Der skulle altså være plads nok til selv de mest krævende brugere. Og i øvrigt sker tilgangen til filerne, ret hurtigt.


Du kan også benytte B3 som webserver, e-mail server, FTP-server og desuden understøttes streaming af medieindhold til enheder som Playstation 3, mobiler, computere m.v.


 


Konklusion: Mest for eksperter


Excito B3 har et meget lavt strømforbrug – omkring 8 Watt i drift, godt design og er desuden helt lydløs.


Hele idéen bag enheden er faktisk godt tænkt, men den har for mange småfejl i softwaren. Producenten lover, at den er let at sætte op – hvilket også tildels er korrekt.


Men problemet er, at den bliver rigtigt nørdet, når ting som f.eks. det trådløse netværk ikke kører optimalt.


Når man så tager prisen ind i overvejelserne (aktuelt omkring 3.395 kroner for 2T-udgaven), er jeg ikke så voldsomt imponeret.


Derfor ender B3 på tre ud af seks stjerner.


 


Se også: Link til producentens hjemmeside


Kilde: mobilsiden.dk

Annonce:
Forrige artikelLille DAB radio med lille prisskilt
Næste artikelIngen Apple TV 2.0 endnu
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.