Forside * Nyheder

Backstage: Kan der snydes med SMS’erne til Vild med Dans?


 


Web-TV: Kan du være sikker på, at din SMS-stemme når frem? Og tjener TV 2 kassen på SMS-stemmerne? Mobilsiden.dk går her bagom SMS’erne i Vild med Dans.


Der har tidligere været meget snak i medierne om SMS-afstemningerne til diverse tv-shows, som X Factor og Vild med Dans.


Men i virkeligheden er det slet ikke muligt at snyde med SMS-stemmerne, eller at der er SMS-stemmer, der går tabt. Det forklarer Jan Hoffmann, mobilansvarlig hos TV 2.


Blandt andet er der hos TV 2 en uvildig revisor, der får alle tallene fra afstemningen tilsendt, og udarbejder en rapport på den baggrund.


“I bund og grund er der ingen mulighed for at manipulere med de her tal,” siger Jan Hoffmann blandt andet i indslaget.


 


Din stemmme er registreret


Nogle gange går der en rum tid, fra man har sendt SMS-stemmen, til man modtager kvitteringen.


Men din stemme er altid registreret med det samme, lover Jan Hoffmann, der holder styr på SMS-stemmerne.


Selvom der aldrig har været problemer med stemmerne, er der forskellige former for sikkerheds net, der kan redde situationen, hvis noget går galt.


For eksempel er det muligt at filtrere ét teleselskab fra, hvis for eksempel TDC går ned efter de første danse. Hvilket dog aldrig er sket.


 


Så mange penge tjenes der


Jan Hoffman fortæller også, hvordan pengene fra SMS-stemmerne bliver fordelt.


Det koster seerne fem kroner plus almindelig SMS-takst, men det er ikke nogen guldgrube, fortæller Jan Hoffmann.


“Den første krone går til moms, så er vi nede på fire kroner. Den næste krone til teleselskaberne for at håndtere afstemningen og de skal også ha penge for retur-SMS’en. Derefter er der en fordelingsnøgle mellem den tekniske leverandør og BBC, der har udviklet programmet. Og så en stump til os selv,” forklarer han.


TV 2 tjener dermed samlet under én procent af de samlede programudgifter på SMS-stemmerne.


 


Kilde: mobilsiden.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.