Forside * Nyheder

Blu-ray status november 2010Her er en frisk status på hvordan det går med udbredelsen af blu-ray herhjemme.


Nu har blu-ray været på markedet i nogle år, og her kommer en frisk status. Trods finanskrise så vokser tilslutningen til formatet.


Det fortalte Blu-ray-forum på et pressemøde i København onsdag.


 


Flere får blu-ray afspillere


Der er 375.000 afspillere på det danske marked nu, inklusiv PlayStation 3. I 2010 alene er der solgt ca. det samme antal afspillere, som for årene 2007, 2008 og 2009 tilsammen.


Det engelske analyseinsitut Futuresource forventer at blu-ray i 2014 har nået en udbredelse til 55% af de danske hustande.


 


Der sælges godt med film


I årets første 10 måneder er der solgt knap 900.000 blu-ray film herhjemme. Næste år venter Blu-ray-forum at det tal vil være fordoblet, for i 2014 at være steget til mellem 4-5 mio. film per år.


Blu-ray vil dog ikke overhale DVD som danskernes foretrukne filmformat på medier, indenfor de næste mange år. Der sælges nemlig fortsat 28-29 mio. DVD film om året herhjemme.


Men da filmene på blu-ray typisk er dyrere end på DVD, så er omsætningen højere. Lige nu hentes 14% af omsætningen på film ind via blu-ray, og næste kvartal venter branchen at dette tal er steget til 18-19%.


 


Avatar hitter


Avatar er storsællert. Filmen har solgt ca. 60.000 eksemplarer af combi-udgaven med DVD og Blu-ray i samme boks, og ca. 30.000 af den nye extended blu-ray version.


Men titler som Alice i Eventyrland, Sherlock Holmes og Stieg Larssons triologi har også solgt godt.


I alt er der 2000 blu-ray titler på det nordiske marked nu. 


 


3D blu-ray


Salget af biografbilletter til film i 3D går godt, og Blu-ray-forum forventer at kunne føre det over på blu-ray.


Avatar solgte 1,2 mio. biobilletter herhjemme, og af dem var 79% til 3D udgaven. Til Alice i Eventyrland blev der solgt 310.000 biobilletter med 72% til 3D forestillingen, mens det på den nye ToyStory var 64% som valgte 3D.


Det vrimler dog ikke med 3D blu-ray titler på markedet. Inden årets udgang vil der være udgivet blot 16 rigtige 3D blu-ray film i USA, og herhjemme er tallet endnu mindre.


Dertil kommer at flere titler bundles med produkter. Panasonic har eksempelvis eneret på Avatar 3D i et år, hvilket betyder at den film først ventes at komme i almindelig handel fra 2012. For tiden kan filmen dog fås ved køb af et Panasonic 3D produkt.


 


Kilde: blu-ray-forum

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.