Forside * Nyheder

B&O fylder 85 år i dag


 


B&O 85 år


Bang & Olufsen har nået den alder hvor selv de halvrunde fødselsdage fejres. Vi kipper med flaget, og bringer en oversigt over de første 85 år.


I dag den 17. november kan virksomheden fejre sin 85-års førselsdag. Og i den alder kan man godt fejre de halvrunde fødselsdage også.


Det er 85 år siden de to danske ingeniører Peter Bang og Svend Olufsen i 1925 grundlagde, hvad der i dag et verdenskendt brand. Berømt ude i den store verden for de mange unikke kvalitetsprodukter i dansk design.


De senere år dog også med store økonomiske udfordringer at kæmpe med, men set over alle 85 år er det en stærk dansk stykke industri historie vi har været vidne til.


Vi kipper med flaget, og bringer her historien over milepælene i produkternes historie, fortalt af B&O selv. 


Har du en fødselsdagshilsen til B&O? Så skriv en kommentar.


 
 


Historien


De teknologiske milepæle – set med B&Os øjne


 


1925


To unge danske ingeniører, Peter Bang & Svend Olufsen, indleder en beskeden produktion af radioer på loftet af familien Olufsens herregård Quistrup nær Struer. Det første rentable produkt, der bærer navnet Bang & Olufsen, er Eliminatoren. Eliminatoren gør batterier overflødige og betyder, at radioen kan forbindes direkte til lysnettet.


 


1927


Bang & Olufsen flytter produktionen til en nybygget fabrik i Struer. En ny lysnetmodtager, 3-lamperen, lanceres. I dag ligger Bang & Olufsens hoved-fabrikker stadig i Struer, endda på samme adresse.


 


1934


I 1934 lanceres Hyperbo ? en radio og grammofon i ét med en integreret højttaler. Ligesom andre Bang & Olufsen produkter i 1930?erne er produktet stærkt påvirket af Bauhaus-stilens funktionalisme, en indflydelse, der senere bliver meget karakteristisk for Bang & Olufsens design. Bauhaus er ikke alene en stil, det er også en holdning til kvalitet, brugervenlighed og æstetik.


 


1939


Den første BeoLit radio lanceres. Det er første gang, ordet ?Beo? anvendes, og det er det første produkt, hvor Bang & Olufsens nye bakelitpresse bruges til at støbe kabinetter.


 


1950


Bang & Olufsen præsenterer sit første prototypefjernsyn på en udstilling i Forum, som i 1950 indvarsler fjernsynets komme i Danmark. Det første serieproducerede fjernsyn er 508 S fra 1952, som på det tidspunkt repræsenterer det ypperste inden for billede og lyd.


 


1964


De første slanke, flade og elegante radioer, bygget på den nye transistorteknologi, udvikles i Struer og markedsføres under sloganet: ?For den kreds, der diskuterer smag og kvalitet før prisen?. BeoMaster 900 bliver straks populær og kommer til at danne skole for de fleste producenter af radiomodtagere i Europa og Japan.


 


1978


Museum of Modern Art i New York, der nu har 11 af Bang & Olufsens produkter i sin permanente udstilling, arrangerer en særudstilling af Bang & Olufsen produkter.


 


1995


Bang & Olufsen lancerer BeoSound 9000, en unik cd-afspiller med indbygget radio og plads til seks cd?er. Den bliver en stor salgssucces overalt i verden.


 


1997


Bang & Olufsen forbereder sig til det næste årtusinde ved at lancere BeoCenter AV5, det første i en række AV-produkter, hvor alle audio-visuelle funktioner integreres i ét produkt.


 


2000


Bang & Olufsen fejrer sit 75-års jubilæum ved indgangen til det nye årtusinde.


 


2002


Bang & Olufsen lancerer sit første fladskærmsfjernsyn med den nye plasmaskærm-teknologi.


 


2003


BeoLab 5 beskrives som et akustisk banebrydende koncept. Bang & Olufsen tiltrækker hi-fientusiasters opmærksomhed med lanceringen af Acoustic Lens Technology og Adaptive Bass Control, der bringer orkestret helt ind i stuen.


 


2005


I 2005 lancerer Bang & Olufsen det fuldt integrerede BeoVision 7 LCD-koncept. Bang & Olufsen har dermed afsluttet overgangen fra billedrørsfjernsyn til fladskærmsfjernsyn, der fås med både plasma- og LCD-skærme og i størrelser, farver, konfigurationer og kombinationer, der dækker næsten ethvert tænkeligt behov.


 


2008


Bang & Olufsen lancerer BeoSound 5 ? en ny digital audiomaster til digitale musikoplevelser af høj kvalitet. På BeoSound 5 er navigationshjulet perfekt integreret i den digitale skærm, så den digitale verden bliver håndgribelig og konkret.


 


2009


Med lanceringen af BeoVision 10 kan Bang & Olufsen tilbyde det første fjern¬syn med LEDbaseret LCD-skærm, hvilket giver en imponerende billedkvalitet. Selvom produktet er usædvanlig slankt, har man opnået en fantastisk lydkvalitet ved at udvikle et nyt koncept til basporten.


 


2010


Bang & Olufsen lancerer sin første højttalerdock, BeoSound 8, der er specielt designet til at fungere sammen med Apples iPod, iPhone og iPad.


 


I dag


Har du en fødselsdagshilsen til B&O? Så skriv en kommentar.


 


Kilde: Bang & Olufsen

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.