Forside Nyheder

Priserne på iPad er påfaldende ens


Der er ingen eller kun en meget lille forskel i priserne på iPad i Danmark. “Ikke ulovligt,” siger Konkurrencestyrelsen.


Den store udgave af iPad med 64 GB hukommelse, Wi-FI og 3G koster 5.999 kroner hos de billigste forhandlere i Danmark – hvilket er de forhandlere, som er Apples særligt udvalgte partnere.


Ikke engang hos pristjenesten Mobilpriser.dk, er det muligt at opdrive en iPad til en lavere pris. Her koster samme model aktuelt ved den billigste forhandler 5.963 kroner.


Samme tendens gør sig gældende for de øvrige udgaver af den populære gadget. Det skriver både Version2.dk og Ekstra Bladet.


 


Ulovligt?


Selvom priserne er påfaldende ens, er det ikke det samme som, at der er tale om en overtrædelse af konkurrencelovgivningen.


“Alene det, at der er ens priser, er ikke nok indikation til, at det er noget, vi vil gå ind i. Det kan betyde, at alle ligger på den laveste pris, eller at alle vælger at følge den vejledende pris. Det er først ulovligt, hvis Apple siger, at forhandlerne skal tage en bestemt pris, eller de aftaler det indbyrdes,” siger kontorchef Camilla Hesselby fra Konkurrencestyrelsen til Version2.


Hos Apple-forhandleren Humac forklarer landechef Morten Bo Andersen, at forhandlerne har så lav fortjeneste, at der reelt ikke er nogen, der kan dumpe priserne.Kilde: mobilsiden.dk

Annonce:
Forrige artikelIngen Apple TV 2.0 endnu
Næste artikelTV2 Sputnik kommer til din Sony-skærm
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.