Forside Nyheder

Radioforhandler får kæmpe bøde

 
Nationalbanken pressefoto  (modificeret)


 


Markant bøde


Manglende skiltning/oplysning om låne- og kredittilbud resulterede i en kæmpe bøde til radioforhandler.


Lyd- og Billed Specialisten Hjørring udbød – som de fleste andre radioforretninger – forskellige låne- og kredittilbud til kunderne.


Dette dog uden at skilte med det, eller på anden tydelig og frit tilgængelig måde at give nærmere oplysninger om tilbudene herunder de årlige omkostninger i procent (ÅOP).


Og den går ikke. Lyd- og Billed Specialisten Hjørring A/S blev politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, for overtrædelse af skiltningsbekendtgørelsen.


Det var dog muligt at få et finansieringstilbud med disse oplysninger ved henvendelse til personalet i butikken, men forbrugerne kunne ikke på egen hånd finde disse oplysninger om omkostningerne ved at købe en given vare på kredit.


?Korrekte, letforståelige, relevante og gennemsigtige prisoplysninger, som er frit tilgængelige, er helt afgørende, når man som forbruger skal danne sig et indtryk af hvilke ekstra omkostninger, der er forbundet med at erhverve en vare på kredit frem for almindelig kontant betaling?, udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe.


Bøden blev vedtaget på 50.000 kroner.


 


Kilde: Forbrugerombudsmanden pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikelArrangement: Hvad vil YouSee med tv-streaming?
Næste artikelWeb-TV: Jagten på det fuldendte TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.