Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Fallout: New Vegas


En trist og dyster fremtid


Denne artikel bringes i samarbejde med sitet low5.dk.


Fallout: New Vegas bringer os endnu engang tilbage til en verden plaget af atomkrig og denne gang er det Nevadas ørken, som lægger skueplads til det nyeste udspil i Fallout-serien.


Historien i Fallout: New Vegas begynder med, at man er en pakkekurer, som er på vej til New Vegas. Undervejs bliver du overfaldet af ukendte gerningsmænd, som forsøger at slå dig ihjel og derefter begrave dig halvt levende. Man bliver dog heldigvis reddet af de gode borgere i byen Goodsprings, som hjælper en på fode igen. Det er nu op til en selv, at finde ud af hvem der overfaldt en og hvorfor.


New Vegas er et rollespil/sandkasssespil på den fede måde. Der er et utal af både hovedmissioner og sidemissioner, som man kan vælge imellem. Om man vil udfører samtlige missioner er valgfrit, idet man selv bestemmer på hvilken måde man vil gribe spillet an. Man skal bare være klar over, at ethvert valg man tager har en betydning og ændrer dit forhold til de forskellige fraktioner, som er i spillet.


Grafisk er det ikke imponerende hvad New Vegas præsterer. Det ligner meget det som vi så i fx. The Elder Scrolls: Oblivion fra 2007. Menneskerne er lidt grove i grafikken, imens landskaberne dog er gjort lidt pænere. Det er dog et slidt og faldefærdigt landskab, som findes i New Vegas. Indbyggerne har et hårdt liv, hvor de fleste blot prøver, at få en hverdag til at hænge sammen imellem stridende fraktioner og hærgende bander. På trods af den mindre poleret grafik, så bliver der alligevel skabt en rigtig fed stemning i spillet. Man er ikke i tvivl om, at det er hårdt at leve og bo i New Vegas.


For at holde styr på dine quests, stats, våben, ammunition, udstyr, kort og etc. har du din elektroniske databoks, kaldet Pip-boy. Denne kan virke lidt uoverskuelig i starten, men den bliver hurtigt et uundværgligt redskab for dig. Et godt tip er, at du så hurtigt som muligt sætter dig ind i dens funktioner etc.Rollespil på den fede måde.


Fallout: New Vegas er grundlæggende et rollespil og man starter derfor med at designe sin figur. Man skal blandt andet vælge hvilke start stats man har, hvilke Skills og hvilke Perks, som man ønsker. I løbet af spillet får du herefter muligheden for at ?forme? figuren yderligere, idet man løbende får nye skillpoints og nye perks.


Skills er dine evner og basale færdigheder på en lang række områder, såsom fx. Guns, Picklocking, Science og Repair. Alle ting, som er særdeles brugbare på din vej. Om man vil fokusere på de mere kamporienteret skills eller de mere dagligdags skills er helt op til en selv.


Perks er evner, som giver dig forskellige bonusser til dine skills. Det kunne fx. være Trigger Discpline, som gør, at man skyder mere præcist, men dog lidt langsommere, eller Good Natured, som gør at du er bedre til at løse ting uden at bruge vold fx. ved at tale sig ud af en konflikt.


Ud fra dine valg af stats, skills og perks vælger du selv, om du vil være den barske wrestler, som klarer alt i close combat, eller om du vil være snigertypen, som helst undgå kamp og hellere vil bryde låse op og stjæle lidt for folk. Valgene er rigtig mange og giver mange gode og spændende kombinationsmuligheder.


Undervejs kan man også bruge sin skills til fx. at lave sine egne våben, reparer sine våben, lave medicin og andre brugbare genstande.


Spillets eneste minus er, at der er nogle små grafiske smuttere, såsom fjender der forsvinder ned i jorden og lignende ting. Det er dog bestemt ikke noget, som ødelægger spillet.Konklusion:
Fallout: New Vegas er et rigtig fedt rollespil, som giver dig rigtig mange gode og underholdende timers spilletid. Evnen til at lave forskellige typer personer og dermed vælge forskellige måder at gennemfører spillet på(good guy/bad guy) gør, at der også er et stort potentialle for at spille spillet igen og igen. Grafisk er det ikke super flot, men det glemmer man hurtigt. Spillets historie er rigtig god, gennemtænkt og  spændende. Personligt kan jeg ikke vente med, at undersøge samtlige bygninger og løfte samtlige sten i den støvede Nevada ørken på jagt efter nye spor.


Plus:
Lang spilletid, fed stemning, god historie.


Minus:
Simpel og grov grafik. Små fejl i programeringen.


Karakter: 80 %


Udgivet af: Bethesda
Ude nu til PS3, Xbox og PC.
Afprøvet på PS3.

Annonce:
Forrige artikelFørste filmpremiere samtidig i biografen og on demand
Næste artikelB&O lancerer iPod højttaler system
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.