Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: NFS Hot Pursuit


Spilanmeldelse: NFS Hot Pursuit


Denne anmeldelse bringes i samarbejde med sitet low5.dk


Hold da op en fornøjelse det har været at anmelde Need For Speed: Hot Pursuit. Godt nok er der tørke i mine øjeæbler og pulsen er formentlig også en del over det anbefalede, men mundvigene går i den grad op.Jag eller bliv jaget


Med Hot Pursuit har EA endegyldigt taget turen tilbage til rødderne. Det vil sige goddag til politijagter, lækker arcadestyring og masser af adrenalinpumpende baner. Omdrejningspunktet ligger i spillets karrieredel, der har to grene som åbnes sideløbende. Langs den ene sti gælder det om at køre fra konkurrenterne, køre mod uret eller undgå at blive stoppet af de overordentlig potente politibiler, der har det med at infisere de mest trafikere dele af Hot Pursuits smukt kreerede baner. Alt efter dine resultater åbnes for nye biler og nye baner.Den anden del flipper lige konceptet, for nu er DU ham sjoveren i politibilen der for få minutter siden blev sat til vægs. Forbryderiske dødskørere skal indhentes og stoppes. Visse baner beder dig gøre det på nænsom vis, mens andre slet og ret beder dig køre skurkene af banen eller smadre deres biler. Også her er målet at åbne flere baner og biler og tak for kaffe for nogle blærede politiøser ? dem så vi gerne herhjemme! Du vælger selv hvilken vej du vil gå og kan til enhver tid hoppe ind og køre som ?fjenden?. Personligt nød jeg at kunne skifte mellem at køre i politibil og racerbil, hvorved spillet sjældent bliver ensformigt.


Bilerne i Hot Pursuit har alle indbygget boost, som optjenes ved at skride gennem sving, køre tæt på modstanderne og lignende (igen, hvem sagde Burnout). Boosteren skal bruges med omtanke, gerne på lige strækninger, og sørger for at der aldrig er langt fra nummer sjok til nummer et. Du skal derfor aldrig forvente, at du i bedste Gran Turismo stil, kan distancere modstanderen med adskillige sekunder.Ikke for de fartforskrækkede


I modsætning til det sidste Need For Speed spil, med undertitlen Shift, er der i Hot Pursuit fokuseret på fart og arcadestyring. Tempoet er højt, næsten på niveau med Burnout og styringen lader dig kaste din bil sidelæns ind i svingene som havde du aldrig lavet andet. Det siger sig selv at høj fart er lig med lejlighedsvise uheld og her skuffer Hot Pursuit bestemt ikke. I bedste Burnout stil ser du uheldene i slowmotion, hvorefter du igen kastes ind i ræset. Det er voldsomt smukt at se på og jeg må indrømme, at jeg hurtigt er blevet afhængig af den hæsblæsende hastighed og det silkebløde look spillet formår at levere.


Naturligvis indeholder Hot Pursuit også en onlinedel. Mest interessant er ?Hot Pursuit?, der sætter spilleren op mod hinanden som henholdsvis politi og fartsynder. Målet for politiet er at smadre fartsyndernes biler, hvorimod de fartgale ?blot? skal forsøge at overleve samt vinde løbet. Politibilerne er hurtigst, mens modstanderne har mulighed for at smide vejsøm og lignende forhindringer i kampen mod strisserne. Online spiller Hot Pursuit ligeså smukt som offline og det er simpelthen en fornøjelse at se, hvordan EA igen formår at lave en onlinedel, der rent teknisk aldrig svigter.Konklusion


Need for Speed: Hot Pursuit er adrenalinjunkiens himmerige. Der er høj fart i samtlige løb og styringen gør til enhver tid, hvad du beder om. Bilerne er virkelig smukt lavet og der er aldrig en kedelig bil på banen. Hot Pursuit er arcaderæs som i de gode gamle Ridge Racer dage (bare meget bedre) og man keder sig simpelthen aldrig. EA har endegyldig bevist at Need for Speed er kongen af arcaderæs. Er du til bilspil bør du eje det nu!


Plus:
Fantastisk at politiet igen er med i Need for Speed, god styring, høj hastighed, masser af biler, baner og udfordringer, god onlinedel


Minus:
Kunne være rart med lidt flere kameravinkler under løbene.


Samlet karakter: 90 %


Udgiver: EA
Ude nu til bl.a. Xbox 360 og PS3
Testet på PS3

Annonce:
Forrige artikelJames Cameron kalibrerer Panasonic TV
Næste artikelVideo: Reklame for Windows 1.0
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.