Forside Nyheder

Windows Phone 7 godt fra start


 


Status på Windows Phone 7 – set fra USA


Microsoft starter langt bagud i forhold til Apples iPhone og Android-mobilerne, men lanceringen af Windows Phone 7 lover godt for fremtiden.


Vi har haft fornøjelsen af Windows Phone 7 i Danmark siden, men amerikanerne fik først fingrene i det nye operativsystem i lørdags. Lanceringen var rimelig nedtonet, og vi så ikke samme forbrugerinteresse som da Apple lancerede iPhone 4 eller da nogle de større Android-mobiler kom ud.


Det er dog værd at mærke, at teleselskabet T-Mobile midlertidigt måtte melde udsolgt af HTC HD7, der i bund og grund er flagskibet for Windows Phone 7 i USA  (link).


Denne skribent nåede da også at købe det sidste eksemplar af HD7 i min lokale T-Mobile-butik.


 


Allerede 2000 apps


Det, der er virkelig interessant er, at app-udviklerne synes at omfavne Windows Phone 7 hurtigere end oprindelig antaget. Microsoft har netop annonceret, at der nu er over 2.000 tilgængelige apps og spil i Marketplace, og det er faktisk dobbelt op i forhold til Microsofts egne forventninger.


Der er pt. over 13.000 registrerede udviklere til Windows Phone 7, og selvom Apple og Google kan prale af væsentlig mere imponerende tal, så lover det godt for os forbrugere, at det “tredje alternativ” er godt på vej.


Det er værd at huske på, at da Apple lancerede sin App Store, så var der kun lidt over 500 apps at vælge imellem, og der var blot en håndfuld apps at vælge imellem da Google lancerede Android Market.


Spørgsmålet er også, om det virkelig betyder noget om du har hele 300.000 forskellige apps at vælge imellem i Apples App Store. Ville det ikke give mere mening, hvis der blot var, lad os sige, 30.000 virkelig gode kvalitets-apps?


 


Hvor er guldet?


Jeg har selvfølgelig downloadet en bunke apps til min HTC HD7, deriblandt Facebook, IMDb, Shazam, YouTube og Fandango (en app, der viser hvad der går i biografen). Alle har jeg også installeret på min iPhone 4, men jeg savner de virkelige guldkorn som eksempelvis TuneIn Radio (netradio), TomTom (GPS) samt Skype, min Mobilbank, Pandora (musiktjeneste) og Kindle (e-bøger).


Det positive er dog, at nogle af disse apps uden tvivl også kommer til Windows Phone 7. Amazon har allerede annonceret Kindle for Windows Phone 7, men Skype har pt. ingen planer om at understøtte det nye operativsystem, og der er også utrolig stille hos hollandske TomTom.


Det vil selvfølgelig være svært for forbrugere at skifte fra iPhone eller Android, hvis de ikke kan få de samme, eller i det mindste lignende, apps hos Windows Phone 7.


Vi kan glæde os over en undersøgelse fra Millennial Media, der viser at omkring 20 procent af app-udviklerne regner med at introducere Windows Phone 7-apps i 2011. 

Annonce:
Forrige artikelB&O lancerer iPod højttaler system
Næste artikelDekorative højttalere fra Monitor Audio
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.