Forside * Fokus

Baggrund: Hvorfor Viasat 3D?


Hvorfor Viasat 3D?


Viasat er som den første TV station i Skandinavien klar med 3D indhold. Denne artikel går bag om det tilbud.


Mange har allerede været i biografen og ladet sig fænge af 3D oplevelsen. Nogle har allerede investeret i 3D fladskærme, men indholdet har ladet vente på sig, og mange har derfor spået, at der vil gå en rum tid, før seerne ville få 3D som en del af deres TV-abonnement.


Men det kom ikke til at passe, nu går Viasat i luften med en 3D tjeneste, som første i Skandinavien. Det sker i samarbejde med fladskærmsproducenten Samsung.
 
Viasat 3D tilbydes til alle Viasats både nuværende og kommende kunder. Her i starten får kunderne med det rigtige udstyr og abonnement adgang til film – og inden for kort tid også sport.


Der er dog ikke uanede mængder af indhold produceret i 3D, men flere og flere producenter af både film, sport og serier har fokus på, at det skal være tilfældet fremover. Det betyder, at Viasat hele tiden vil sørge for at udbygge sit indhold og tilbud til kunderne.
 


 


Hvad kræver det at få adgang til Viasats indhold i 3D?


Det kræver naturligvis en 3D skærm med tilhørende briller. Se evt. artiklen: Introduktion til 3D TV


Dertil kommer et abonnement på Stor Danmarks-pakke. Kunderne skal tilsvarende have en boks og som minimum en 2 Mbit internetopkobling og et VOD-abonnement, hvis de ønsker at se 3D film.


Leje af film kræver også, at boksen har en harddiskoptager. Det koster 59 kr. at se en film i 3D. Det sportsindhold, som kommer inden for kort tid, kræver ikke en boks med harddiskoptager, og kunden kan se indholdet uden beregning.


Viasat-On-Demand sælges i forskellige pakker, hvor film, sport og underholdning er forskellige pakker. Vælges totalpakken koster tjenesten kr. 249/måned.


 


Hvilket indhold har Viasat i 3D på nuværende tidspunkt?


I første omgang vil Viasats nye tjeneste tilbyde kunderne både live sport og film.


SPORT: Viasat kommer til at vise kampe fra knock out fasen af den igangværende sæson af Champions League. Der bliver tidligst taget stilling til hvilke kampe, der kommer i 3D, efter lodtrækningen d. 17. december. Det er dog helt sikkert, at FCK’s hjemmekamp i 1/8-finalen vil blive produceret i 3D og vist til kunderne.


FILM:  Der vil være ca. 13 titler tilgængelig fra lanceringen af Viasats nye 3D tjeneste. Følgende er nogle af de film, som kunderne fra i dag kan købe adgang til, hvis de har en TV-boks med harddisk og det rigtige abonnement samt 3D udstyr.   • Det regner med frikadeller
  • Street Dance 3
  • My bloody Valentine

De resterende film kommer på i løbet af de næste par dage. Viasat vil hele tiden udbygge sit 3D indhold. 
Hvordan sender Viasat i 3D?


Viasat sender indhold fra 3D tjenesten som enten on demand eller live stream. Alle film ligger som on demand, og alt sport vil være tilgængelig som live stream. Signalet sendes ud som følgende format: 1080i @ 50Hz Side-by-Side. 


Side by side (SbS) formatet betyder, at signalet sendes ud, hvor billedet til hvert øje ligger ved siden af hinanden.


Når fladskærmen modtager signalet, tager den først den ene side (eksempelvis venstre) og opskalerer det, så det passer til hele skærmens størrelse. Derefter tages højre side. Billederne kommer derefter til at ligge efter hinanden.


DVB 3D-TV kan vise følgende formater:  • 1080i @ 50Hz Side-by-Side  (Denne bruges af Viasat)
  • 720p @ 50Hz Side-by-Side
  • 720p @ 59.94 / 60 Hz Side-by-Side
  • 1080p @ 23.97 / 24 Hz Side-by-Side
  • 1080i @ 59.94 / 60 Hz Side-by-Side

Når Viasat sender signalet ud som side by side, skal kunden vælge dette format på sin 3D fladskærm.


 


Samarbejdspartnere


Lancering af Viasats 3D tjeneste sker i samarbejde med fladskærmsproducenten Samsung.


Når Viasat i løbet af foråret 2011 starter med udsendelse af 3D live, foretages dette sammen med satellitoperatøren SES-ASTRA.


 


Kilde: Viasat

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.