Forside Nyheder

Recordere.dk har fået fingrene i Nexus S

Annonce:

 Google translation into English (or other languages)

 

Google telefonen Nexus S

Som første danske medie kan Recordere.dk give et førsteindtryk af den hotteste Google-mobil i øjeblikket: Den nye Samsung Nexus S med Gingerbread (Android 2.3)

Forleden røg Samsung Nexus S ud i Best Buy-butikkerne i USA, og amerikanerne kan hygge sig med tidens mest omtalte Android-mobil.

Det er den første smartphone på markedet med Android 2.3, tidligere kendt under kodenavnet Gingerbread, og mobilens specifikationer og software har fået gadgetfreaks verden rundt til at slikke sig sultent om munden.

 


Recordere.dk loader fint og hurtigt på Nexus S.

 

Kommer til Danmark engang i 2011

I Danmark skal vi vente til engang næste år, vi hører rygter om en dansk lancering i februar, men så lang tid kan vi selvfølgelig ikke vente, og har derfor nappet et amerikansk eksemplar af mobilen. Her er vores førstehåndsindtryk efter et par timer med den i hånden.

Der har været snakket meget om mobilens design, som nogle har været lidt skuffede over. Samsung er nemlig begejstrede for brugen af blankpoleret plast, mens vi her i Danmark er mere til aluminium, glas, mat gummi og så videre. Jeg vil dog sige, at Nexus S gør sig fremragende i levende live. Den føles tilpas let og ligger godt i hånden.

Der er en lille støtte i bunden, hvor du kan hvile hånden, og det gør at den ikke glider ud mellem fingrene på dig, du ved ligesom en iPhone 4.

 


Nexus S er 10,88 millimeter tynd og vejer 129 gram. Bemærk den lille “udposning” i bunden – den ligger godt i hånden.

 

Skærmen buer

Der har også været skrevet meget om den let buede skærm. Jo, den buer, men du lægger ikke mærke til det, i alt fald ikke på den negative måde. Ideen er, at når du går udenfor i direkte sollys, så er der mindre refleksion og genskin. Lige nu er det godt nok overskyet udenfor, men jeg synes at kunne mærke fordelen bare med indendørslys.

Størrelsesmæssigt er mobilen kun en lille smule større end en iPhone 4, ikke mindst grundet skærmen på fire tommer. Den kører med 800 x 480-pixel opløsning, og du kan godt se forskellen hvis du kommer direkte fra en iPhone 4, der kan prale af 960 x 640 pixel. Samsung skal dog have ros for deres Super AMOLED-teknolgi, der leverer flotte, dybe og naturlige farver samt helt dyb sort.

Hjertet indeni kommer også fra Samsung. Det er firmaets egen 1-gigahertz hurtige Hummingbird-processor. Den leverer en fremragende hastighed sammen med Android 2.3, og Nexus S er klart den hurtigste Android-mobil vi har prøvet til dato.

Der er ingen irriterende ventetider eller hakkende applikationer, og kerneprogrammer som Google Maps og webbrowseren fungerer bare som de skal.

 


Skærmen er let buet. Ideen er, at minimere genskin når du er udenfor i direkte sollys.

 

Ikke de bedste kameraer

Kameraet på bagsiden skyder fotos med 5-megapixel opløsning og videoer med 720 x 480-pixel. Vi er ikke videre imponeret over billedkvaliteten, men det lader faktisk til at Nexus S klarer sig bedre under dårlige lysforhold end de fleste af sine konkurrenter.

Der er også et VGA-kamera på fronten til narcissisterne og dem, der vil rode med videochat på farten.

 


Samsung er begejstret for brugen af blankpoleret plast. Vi kan bedre lide glas og metal, men Nexus S føles heldigvis ikke alt for billig når du rører ved den.

 

Android bliver bedre og bedre

Er du vant til Android 2.2, så vil du straks føle dig hjemme i version 2.3 på Nexus S.

Forskellene er små og for det meste kosmetiske, men det får også Android-platformen til at føles mere helstøbt og finpoleret. Ja, det føles faktisk mindre nørdet og som noget, der i stigende grad kan konkurrere med Apples iPhone, når vi snakker brugervenlighed.

Det er også fedt med det øjenguf, som Google har proppet ind, eksempelvis er der nu en fræk 3D-effekt, der giver en oplevelse af dybde, når du gennemkigger alle dine applikationer. Slukker du for skærmen, så bliver du forkælet med en animation, der får det til at se ud som om, at skærmen slukker som et gammelt billedrørs-tv. Sådanne små detaljer får det til at kilde i maven.

Inden i Nexus S sidder også en chip til Near Field Communications (NFC). Ideen med teknologien er, at du kan bruge den til sikre transaktioner, eksempelvis kreditkortoverførsler eller som en digital nøgle til hotelværelset eller bilen.

Google og Samsung regner med, at NFC vil blive stort inden for de næste tre til fem år, men vi har endnu ikke haft mulighed for at lege med teknologien. Vi regner med at få en chance på CES-messen i Las Vegas til januar.

 


Har du før brugt en Android-mobil, så føler du dig straks hjemme i Nexus S.

 

Brug den i Danmark

Vores eksemplar af mobilen bliver her i USA indtil efter CES-messen, hvor den så kommer med tilbage til Danmark. Der hopper den automatisk på 3G-nettet, for den understøtter både 900 og 2100 MHz, som vi bruger til 3G i Danmark.

Den har, selvfølgelig, også Quad-Band EDGE til de områder, hvor der endnu ikke er 100 procent 3G-dækning.

 


Det indbyggede tastatur i denne amerikanske version understøtter ikke dansk, så vi installerede Smart Keyboard Pro og den danske sprogpakke. Det fungerer fint.

 

Konklusion

Nu er det svært at komme med en dom efter blot få timer i selskab med en gadget, men vi er imponerede over, hvor godt Android 2.3 fungerer på Nexus S.

Apple, Nokia, Microsoft og Blackberry skal se at få fingeren ud. Det her, det er altså godt.

 


Læg mærke til 3D-effekten i bunden, hvor dine apps forsvinder ned i dybet.

 

Annonce:
Forrige artikelAnmeldelse af Apple iPad
Næste artikelHjørring vælter sig i HD kanaler næste år
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.