Forside * Nyheder

Rygte: Nokia på vej med Windows Phone 7-mobil


Det forlyder, at Nokia og Microsoft hopper i seng sammen og arbejder på at udvikle en ny række mobiler med Windows Phone 7.


 


Nokia er kendt for at holde stædigt fast i Symbian-operativsystemet, famøs russisk blogger skriver nu, at finnerne forhandler intensivt med Microsoft.


Normalt er vi påpasselige med at viderebringe rygter, der ikke kan bakkes op af flere kilder, men denne historie er for spændende til bare at ignorere.


Skal vi tro chefredaktøren af den russiske mobilblog, Mobile-Review.com, Eldar Murtazin, (link) så snakker Nokia og Microsoft sammen om, at starte et samarbejde vedrørende Windows Phone 7.


Det lyder næsten som blasfemi, for Nokia er kendt for at holde stædigt fast i den aldrende Symbian-platform, der er blevet kritiseret synder og sammen af alverdens teknologijournalister.


Eldar Murtazin er ikke en Hr. hvem-som-helst, han er kendt for at få fat i informationer for alle andre, og var faktisk så tidligt ude med afsløringer om Nokia N8 at finnerne pudsede politiet på ham.


Der er en fremragende analyse af historien over på Unwiredview.com (link), hvor konklusionen synes at være, at en sådan aftale ville være positiv for begge parter. Nokia får løst sit problem på den korte bane og vil kunne levere en række lækre high-end-mobiler med et velfungerende operativsystem.


Husk, Nokia er dygtige til at lave lækker hardware, men kan bare ikke matche brugeroplevelsen hos iPhone og Android-mobilerne. Samtidig vil det også give finnerne adgang til det amerikanske marked, hvor de stort set er ikkeeksisterende.


Microsoft ville få adgang til en gigantisk distributionskanal via Nokia, og det vil uden tvivl hjælpe softwaregiganten i kampen mod Apple og Google.


Tror du det giver mening for Nokia og Microsoft at indgå et partnerskab funderet i Windows Phone 7?

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.