Forside Nyheder

TDC: Vi SKAL være bedst på mobilt bredbånd 


“Vi skal være bedst”, lyder det fra mobilselskabet, som svar på hvorfor de nu hopper på 21/42 Mbit/s 3G.


Ambitionen hos Danmarks største teleselskab TDC fejler ikke noget, når snakken falder på mobilt bredbånd.


“Vi har en ambition om, at vi SKAL have det abolut bedste datanetværk i Danmark. Jeg mener faktisk, at vi allerede nu, har det mest stabile net”, siger mobildirektør Christoph Nørgaard fra TDC til mobilsiden.dk.


Direktøren ligger vægt på, at kunderne hos TDC ikke skal skifte mobilnet undervejs i brugen, for at sikre en sammenhængende forbindelse uden huller.


Hos konkurrenten 3 skifter kunderne fra 3’s 3G-netværk til TDC’s EDGE-net, i områder hvor ikke 3 dækker. Det betyder, at man kan gå fra en meget høj hastighed, til en meget lav hastighed, fra det ene øjeblik til det andet.


“Jeg medgiver at TDC og 3’s mobile datanet liggger utroligt tæt på hinanden. Men en vigtig forskel er, at en kunde hos TDC altid er på TDC’s net. Der skiftes altså ikke over på andre net undervejs. Dermed mener jeg, at vi sikrer kunden den mest stabile oplevelse”, siger Christoph Nørgaard fra TDC.


  


Dobbelt så høj hastighed


TDC har netop sat gang i en landsdækkende opgradering af 3G-netværket, der har til formål, at give kunderne højere hastighed – også på tidspunkter med spidsbelastninger og med mange kunder online samtidigt, på de samme mobilmaster.


Fire master omkring Ørestaden, indre København, Vesterbro / Sydhavnen opgraderes nu til en kapacitet på 42 Mbit/s. Over de næste ti dage opgraderes desuden 700 master fordelt rundt i landet til 21 Mbit/s.


“Det betyder ikke, at brugerne får 42 eller 21 Mbit/s på deres computer via mobilt bredbånd, da der udelukkende er tale om en kapacitetsforøgelse. I praksis betyder det, at man som kunde skal forvente, at fordoble sin nuværende hastighed. Hvis man har 3 Mbit/s i dag vil den oplevede hastighed komme op omkring 6 Mbit/s”, fortæller mobildirektøren i TDC.


Christoph Nørgaard er ikke meget for at udstede hastighedsgarantier, da det afhænger af mange faktorer som f.eks. kundens mobildongle, afstanden til masten, antallet af samtidige brugere på masten, landskab m.v. Men han lover, at opgraderingerne vil bidrage til, at forbedre kundernes samlede oplevelse af det mobile bredbånd.


 


Små byer er også med


Når teleselskaberne ruller mobilnet ud, sker det som oftest i de store byer. Men TDC’s igangværende justeringer, vil også gavne de mere tyndt befolkede områder i Danmark.


Nordborg (Als), Bjerringbro, Brande og Munkebo er eksempler på, hvilke bystørrelser, der er blandt andet er på listen over de 700 opgraderinger, der står lige for.


TDC har omkring 3.000 mobil-mastplaceringer i Danmark.


Den nuværende opgraderings runde slutter ved udgangen af december, men fortsætter med flere tilsvarende tiltag i starten af 2011. Her vil 42 Mbit/s-kapaciteten også blive tilgængelig uden for København.Kilde: mobilsiden.dk 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.