Forside * Nyheder

Viasat går 3D


Nyheden er opdateret kl. 11


Champions League i 3D. Viasat lancerer en 3D tjeneste med sport og film


Allerede fra i dag vil kunder på Viasat få adgang til 3D indhold, via en ny tjeneste der skal levere sport, film og andre udsendelser i 3D.


Et af trækplastrene bliver forårets Champions League, hvor danske FCK jo også er med. Her vil udvalgte kampe blive produceret og vist i 3D.


Der er endnu en del tvivl om hvorvidt 3D slår an ude i stuerne, men her er netop topsport i 3D en af de grundsten som kan påvirke udviklingen. Så det er næppe tilfældigt at lige Champions League er valgt som drivkraft til den nye kanal, sammen med film i 3D.


Se også baggrund:  Hvorfor Viasat 3D


 


Samarbejde med Samsung


Den nye 3D kanal er et samarbejde imellem Samung og Viasat.


Det er forholdsvis nyt at fabrikanter går ind og betaler for indhold, men det ses mere og mere indenfor 3D.


Som Sony der betalte for 3D fra VM i Sydafrika. Panasonic der betaler for Avatar 3D, og her Samsung der hjælper en 3D TV-kanal på vej.


 Billede fra en af forårets Champions League kampe hvor der blev testet 3D (Foto: Lars Geisler)


 


Champions League i 3D


Champions League testede allerede 3D TV i foråret 2010 (se billederne). Den gang var det også med henblik på VM i fodbold i Sydafrika, hvor 25 af kampene blev produceret i 3D.


Kampene fra Sydafrika blev dog ikke sendt herhjemme, da ingen TV kanal eller TV distributør var klar til det. I stedet blev 3D fodbolden vist på storskærme verden over.


Højdepunkter fra de kampe er lige udkommet på 3D blu-ray.


Men nu er Champions League så også blevet klar til fodbold i 3D, med kampe fra det spændene slutspil til foråret hvor vores eget FCK hold også er med.


Viasat har allerede besluttet, at FCK’s hjemmekamp i 1/8-finalen vil blive produceret og vist i 3D.


 
3D TV


Der er intet nyt i 3D, det har eksisteret i flere år. Både til hjemmebrug og i specielle biografer, som oplevelsescentre og forlystelsesparker.


Det nye er at det nu bliver tilgængeligt til hjemmebrug i en god kvalitet, og med aktuelt indhold som topsport.


Behøver vi så noget nyt igen allerede nu?  Vi har jo knap nok fået udbredt HDTV, og nu kommer så 3D?  Egentlig er svaret det samme, som dengang de begyndte at sælge HDTV: Når du først har oplevet det – i en god kvalitet – vil du gerne have det.


Og på sigt vil de fleste nye TV komme som 3D. Det er kun lige nu og her, mens det er nyt, at vi betaler lidt ekstra for det. Når først producenterne har tjent udviklingsomkostningerne ind, så kan 3D tilbydes i TV-modellerne, uden anden merpris end de nødvendige 3D briller.


Læs mere i artiklen: Introduktion til 3D


 


Øvrige 3D tilbud


Nu kommer der 3D TV fra Viasat, og formentlig snart også fra Discovery Channel. Hvilke øvrige tilbud er der så?


Det helt store er nok 3D spil. Den ekstra dimension som 3D giver, tilføjer en masse ekstra til spillets realisme. Og da ægte gamere gerne trækker i det rette “gear” for at dyrke deres hobby, så er 3D briller o.lign. ingen hæmsko her.


Film, sport og dokumentarprogrammer i 3D udgives også på 3D blu-ray. Og dette i en endnu bedre kvalitet, end de direkte 3D TV. Det vrimler dog ikke med 3D blu-ray titler på markedet. Inden årets udgang vil der være udgivet blot 16 rigtige 3D blu-ray film i USA, og herhjemme er tallet endnu mindre.


Dertil kommer at flere titler bundles med produkter. Panasonic har eksempelvis eneret på Avatar 3D i et år, hvilket betyder at denne meget populære film først ventes at komme i almindelig handel fra år 2012. Altså i 3D versionen.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.