Forside Nyheder

Android skal på rumfart


Rumforskere vil sende en Android smartphone ud i rummet, for at se hvordan den klarer opgaven.


Et team af britiske rumforskere, fra centret Surrey Space Technology Limited (SSTL) i Storbritanien, vil sende en Android mobil på en tur ud i rummet.


Det bliver dog ingen hyggetur. Den får flere opgaver undervejs, som at styre rumfartøj og tage billeder af jorden.


“Moderne smartphones er ganske imponerende” fortæller projektleder Shaun Kenyon fra SSTL til BBC, og fortsætter: “De kommer med processorer op til 1 GHz og har masser af flash memory. Først og fremmest vil vi se hvordan mobilen virker deroppe, og hvis den gør vil vi se om den kan styre en satellit”.


Det primære formål med rumturen her, er at forske i om almindelige hyldevare produkter som smartphones, kan erstatte den dyrere specialudviklede elektronik man normalt finder i rumudstyr.


Hvilken mobil der får æren af at være den første smartphone astronaut er ikke afgjort. Forskerne har dog sat det krav at den skal køre Android styresystem og ikke må koste mere end £300 (~2.625 danske kroner) i butikkerne.


Under selve opsendelsen har en anden computer styringen, men Android mobilen skal så kunne tage over senere.


Årsagen til at Android er valgt, er at det er OpenSource og forskerne derfor har mulighed for fuld styring af telefonens funktioner. De ønsker at kunne fjernstyre den fra jorden, og have et andet kamera til at vise dens skærmbillede.


Er det muligt må telefonen dog gerne overtage styringen alene, og selv klare “tankevirksomheden” omkring den videre færd.


Men ingen “ET phone home”. Telefonen får slet ikke lov at forsøge at ringe, al data til/fra rumcentret hjemme overføres via rumfartøjets link til jorden.


 


Kilde: BBC

Annonce:
Forrige artikelUSA amok i TV kiggeri
Næste artikelTeleselskaberne er skeptiske over for Windows Phone
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.