Forside * Nyheder

CES 2011: Panasonics nye blu-rays byder på en del mere

 


Panasonic har redesignet deres serie af blu-ray afspillere til 2011 – og fyldt dem op med nyheder.Panasonics blu-ray afspillere sidste år (link) høstede ikke mange roser for designet, der var traditionelt og lad os bare sige gammeldags. Men Panasonic har lyttet til kritikken, og redesignet såvel TV modellerne som blu-ray modellerne for 2011 (se også Panasonic plasma i nye klæder).Og de nye blu-ray afspillere er også skrumpet ind i størrelse. Med en højde på 3,5 cm og en dybde på 18 cm syner de ikke af meget i reolen. Men lad ikke størrelsen narre, for Panasonics teknikere har proppet dem med tekniske lækkerier. 


Panasonic DMP-BDT110

 


3 nye blu-ray afspillereDer kommer 3 nye blu-ray afspillere fra Panasonic dette forår i Europa.
  • DMP-BD75 er entry level modellen. Den almindelige blu-ray afspiller.
  • DMP-BDT110 er den mindste 3D blu-ray
  • DMP-BDT310 er topmodel 3D blu-ray, der byder på bedre lydgengivelse.


Skemaet herunder viser forskellene imellem de tre.


 


Tryk på billedet for et større

 


Forbedret videoBDT110 og 310 har den nye 4. generation Uniphier Pro videoprocessor fra Panasonic. Den giver nye muligheder på 3D siden, og forbedrer billedkvaliteten på både almindelig 2D og 3D.På DVD og blu-ray ligger filmene lagret komprimeret. Opløsningen i farverne er reduceret, for at få mere plads på skiverne. De nye Uniphier Pro chipset fra Panasonic kan redde en del af det tabte, ved at beregne de manglende farver ud fra billedernes indhold. Det er ikke en ny teknik, men der kan bearbejdes 1,5 gange større mængde billed punkter i 2011 modellerne, hvilket resulterer i en forbedret opløsning i farverne som illustreret herunder.


 


 

Det er er de små detaljer man måske ikke bemærker med det blotte øje, men som samlet giver en bedre oplevelse.På 3D siden bydes på 2D til 3D konvertering, så de gamle DVD og blu-ray film kan få nyt liv hvis det ønskes. Panasonic tilbyder også justeringer for 3D dybden, dvs. hvor meget 3D effekt der ønskes.


 


 Panasonic DMP-BDT310
 


Forbedret lyd


BDT310 byder også på rørforstærker lyd. Ikke med rør, men digitalt reproduceret. Om det kan snyde det audiophile øre skal være usagt, men Panasonics udviklingsingeniører var selv ret begejstrede da recordere.dk talte med dem til et særarrangement på CES.


Der er dog ikke én rørforstærker lyd, men frit valg imellem seks tilpasset POP, JAZZ, Klassisk, Rock, kvindelige vokaler og så en generel POP for alle.
Den bedre lydgengivelse i BDT310 gælder også almindelig overførsel via HDMI, hvor Panasonics ingeniører har fundet en metode til at reducere jitter i de digitale signaler for en mere ren lyd. Sådan forklarer Panasonics ingeniører det forbedrede jitter kontrol i BDT-310.

 

Øvrige nyheder

De nye 2011 blu-ray fra Panasonic byder også på markedets hurtigste load tider. Fra stand-by til “disk i” til afspilning er der – i følge Panasonic – ingen som er hurtigere. Dette gælder alle tre nye blu-ray afspillere.

iPhone remote til BDT-110 og 310. Brug telefonen til at bladre i indhold fra nettet og til at styre afspilningen.

Nye forenklede menuer (alle tre modeller)

Indbygget WiFi (trådløst netværk) i BDT-310, mens BDT-110 bruger Panasonics USB WiFi dongle.

Skype video opkald (BDT-110 og 310) (Kræver en kamera og mikrofon option)

DLNA – Se indholdet i andre rum

Se indhold fra SD kort incl. 3D fotos

BDT-310 kan kontrolleres med hånd sensor. Eksempelvis åbne/lukke drevet med en håndbevægelse.

 


Nye menuer

 

Pris og tilgængelig

Præcis hvornår Panasonics nye blu-ray kommer på markedet, og til hvilke priser, vides ikke på nuværende tidspunkt.

 

Billeder fra CES
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.