Forside CES CES 2011

CES Unveiled: Forsinket tyvstart på CES


CES Unveiled: Tyvstart på CES


Så er CES skudt igang. Pressen blev tirsdag eftermiddag Las Vegas-tid lukket ind til CES Unveiled-eventen. Og som altid, var der stor tilstrømning af journalister, der skulle se på de mange nyheder.


Det er også på CES Unveiled, at mange af de gadgets og teknologier, der har vundet priser fra CEA (Consumer Electronic Association, der arrangerer CES), bliver udstillet. Recordere.dk var naturligvis på pletten, og har fundet de sjoveste nyheder.Parrot laver Android-bilradio


Asteroid er navnet på Parrots nye initiativ, der skal få mobiltelefonen endnu mere integreret i din bil. Asteroid fås både i et selvstændigt, GPS-navigationsmodul, samt et modul,  der fungerer som en slags udvidet bilradio, hvor du kan alt det, din Android-telefon kan, men blot indbygget i instrumentbrættet.


Du kan sætte et 3G-simkort i begge moduler og dermed tilgå nettet, hvilket giver mulighed for at Parrots Android-apps kan hjælpe dig med at finde parkeringspladser, tankstationer eller andre Points of Interest. Men det betyder naturligvis også, at du kan høre netradio og lede efter musik online via stemmeaktivering. Og nåja, så kan den også virke som håndfrit sæt og koble op til iPod eller iPhone, hvis det skal være. Der er en 3,2″ skærm i instrumentbræt-modulet og en 5,4″ skærm i GPS-modulet.


Pris og lancering ved vi endnu ikke noget om.
www.parrot.comO’Car – bilradio til iPhone


Det er endog meget populært med gadgets til biler på årets CES Unveiled. Med i gruppen af innovative bilgadgets er O’Car fra franske Oxygen Audio. Det er slet og ret en bilradio, der er specielt lavet til iPhone. På bilradioen er der ikke andet end en drejeknap til volumen, og ellers sætter man simpelthen hele sin iPhone ind i et stort hul på fronten, og så er det den, der kontrollerer det hele.


Ud over alle de sædvanlige apps til iPhone har Oxygen selv lavet en “bilradio-app”, der gør det muligt at bruge den som almindelig bilradio.
www.oxygenaudio.comBadevægt med WiFi


Vi har før set netopkoblede badevægte, men denne fra Withings har en online-tjeneste tilkoblet, som kan tilgås fra iPhone, Android-telefoner og enhver webbrowser. Her kan du så følge din vægts udvikling, samtidig med at data kan uploades direkte til et hav af online helsetjenester. Bl.a. Google Health, som denne skribent ikke anede eksisterede.


Og så er den cool at se på.
www.withings.com
Oplad din telefon ved at løbe


Er du friluftstypen, der bruger din iPhone som GPS og mp3-afspiller, når du er ude i vildmarken? Så er der måske fornuft i at skaffe dig en PEG fra nPower. Den opfanger den kinetiske energi, du bruger, når du går, løber eller cykler, og omdanner den til strøm, du kan oplade din yndlingsgadget med, hvad enten, der er tale om en telefon, et kamera eller en mp3-afspiller.


Den kan fungerer i ned til 30 graders frost, er lavet i cool titanium og lader med 5v. Hvor meget ladetid, du genererer, afhænger af dit aktivitetsniveau.
www.npowerpeg.com
Bilgadget’en du ikke vidste, du manglede


Årets smarteste bil-gadget kommer sandsynligvis fra Mavizon Technologies. Mavia er en lille dongle, som du kobler op til din bils OBDII-port. Hvis du ikke er helt med på, hvad sidstnævnte er, så er det den port, som din mekaniker smider et analyseapparat på for at spørge bilens computer, om den har registreret nogen fejl.


Med Mavia får du ikke bare trådløst adgang til din bils computer, men den oversætter også de der koder, som kun din mekaniker ellers forstår, til almindeligt engelsk. Så kan du selv følge med på din iPhone, hvis computeren registrerer en fejl i bilens system. Du kan også sætte den til at give dig en påmindelse på telefonen, når det er tid til at hælde lidt olie på, eller det er tid til et serviceeftersyn.


Men ikke nok med det. Mavia kan også alarmere dine pårørende via SMS, hvis du kommer ud for et uheld med bilen. Og med den indbyggede GPS kan du altid se, hvor din bil befinder dig, hvilket er sådan noget, der kan få ens forsikringspræmie til at blive billigere hos visse selskaber. Det er også ret nyttigt, hvis du ikke kan huske, hvor du har parkeret bilen.


www.mavizontech.comPipSqueak – en pigegadget?


Komikeren George Carlin sagde engang, at den eneste grund til at der altid er lommer på tøj til mænd, er fordi mænd skal bruge et sted til alt deres l.o.r.t. Rigtige mænd bruger ikke tasker, med andre ord. Men det gør kvinder som bekendt, og det sker ikke sjældent, at kvinder misser et opkald på telefonen, fordi den ligger og roder nede i dametasken, hvor der i forvejen er en masse andre ting.


Det er denne situation, pipSqueak er en løsning på. Via Bluetooth viser den lille, kromfarvede dims med “usynligt” display, når telefonen ringer. Du kan også sætte den til at vibrere, så den i princippet kan sidde på et bælte eller en taskestrop og gøre dig opmærksom på, at din telefon ringer. Hvis man går i MEGET stramme jeans, kan man formodentlig heller ikke have en telefon i smartphone-størrelse i lommen uden at den skaber en stor bule midt på benet (hvis man er kvinde, altså…), og her er pipSqueak en god løsning. Men for mænd er det nok lidt dobbeltkonfekt med sådan en fætter.


Til gengæld kan du også sætte pipSqueak til at vibrere, hvis du kommer mere end 10 m væk fra din telefon. Og det er jo smart nok, hvis man har en tendens til at glemme sin telefon på bagsædet af taxaer m.m.


www.seekerpnd.com
Streaming af fuld HD via WiFi


Træt af HDMI-kabler?  Med en ny teknologi fra Quantenna kan du slippe for at køre kabler rundt i stuen eller skabe en fuglerede bag fladskærmen. Firmaet har nemlig lavet en trådløs netværksløsning, der streamer fuld HD-kvalitet over et almindeligt 802.11n-netværk.


Kan man ikke det i forvejen, tænker du så? Min AppleTV streamer da HD via mit trådløse netværk. Ja, men i Quantennas tilfælde er der altså tale om et FULDT, UKOMPRIMERET HD-signal, og endda op til fire af slagsen samtidig. Det betyder reelt set, at Quantennas teknologi kan indbygges i fremtidige Bluray-afspillere og streame signalet direkte ud til skærme i hele huset, uden at der skal trækkes et eneste kabel.


Quantenna er ifølge deres repræsentanter på messen allerede i gang med at tale med de tunge drenge i branchen om at få indbygget teknologien i konsumprodukter. Desuden forventer firmaet at lave bokse, der kan streame signalerne til hinanden. Men der går jo nok lid tid, før vi ser det i butikkerne.


www.quantenna.com

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.