Forside * Nyheder

CES2011: Sonos siger NO til video


Ingen video nyheder fra Sonos.


Det er ikke længe siden, at rygterne om et eventuelt nyt video streaming system kunne være på vej fra Sonos.


Recordere.dk kunne jo ikke lade sådan et rygte ligge, og tog derfor fat i Fiede Schilmoeller, der er PR Manager for Sonos i Europa, og som vi mødte på CES 2011 i Las Vegas.


Svaret var klart


”Der kommer INGEN video produkter fra Sonos. Vores opgave og eneste fokusområde er musik, og vil lige så længe frem i tiden jeg kan se være musik” fortalte Fiede Schilmoeller med meget bestemt og overbevisende stemme.


”Videomarkedet er allerede alt for presset, og både store og små fabrikanter står i kø for at udgive nye produkter, så Sonos ville aldrig få den samme rolle for video som vi har for audio”.


iOS har gjort en stor forskel for os.


Med udgivelsen af S5 systemet og vores fjernbetjeninger til iOS (iPod, iPad og iPhone),  har Sonos opnået en fantastisk vækst, og selvom Sonos ikke længere fordobler vores omsætning hvert år, har Sonos opnået en ret betydelig plads i audio markedet.


iOS er en god platform, der har udbredt Sonos produkter til endnu flere, og med iPad fjernbetjeningen har folk fået en rigtigt lækker app til at styre deres musikbibliotek.


Android er en svær nød at knække


Sonos ved godt at Android er en stor spiller på mobile enheder, og vil rigtigt gerne udgive en Android app, så også Android ejere kan bruge deres mobile devices som fjernbetjening.


”Problemet er at der er så mange platforme, opløsninger, versioner og skærmtemaer, at det er svært at lave en app til Android der fungerer lige så godt som på iOS, men naturligvis kigger Sonos på Android platformen, og taler faktisk også med danskeren bag Andronos, der er en Open Source remote til Android telefoner.” fortæller Fiede Schilmoeller til recordere.dk


Spotify har flyttet markedsandele


Hvor Danmark tidligere var nordens største marked for Sonos, har introduktionen af Spotify og andre streamintjenester i andre nordiske lande flyttet markedesandele. Det viser at folk er villige til at betale for musiktjenester, og fra recordere.dk’s side skal lyde en bøn om at få Spotify legalt til Danmark.


Er der nyt på vej  ?


Sonos har lanceret deres iPod Dock, der blev udviklet pga. stor efterspørgsel fra kunderne. Selvom de fleste jo allerede har deres musik i deres musikbibliotek, var der et stort ønske fra kunderne, om at have muligheden for at docke deres egen eller andres iPods og så kunne spille og styre iOS enhederne fra Sonos fjernbetjening eller iOS.


”Sonos udvikler jo altid, så naturligvis er der nyt på vej, men det er kun på hjemme audio fronten” afslutter Fiede med et smil.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.