Forside Produkter HiFi & Surround

Focal Maestro Utopia


 


Fik du ikke brugt hele julegave budgettet, og er der 300K til overs på kontoen, er det måske tid til nye højttalere.


116K i vægt. 150K i pris. Placeret midt imellem Scala og Utopia EM i Utopia III serien dækker Maestro Utopia ”hullet” mellem de 2 og gør det muligt at købe en dedikeret referencehøjttaler med de allerfleste af Utopia EM’s overdådige dyder tilpasset mere almindelige stuers størrelse. I følge importøren, så anbefales modellerne tillige som ultimativ masterreference i f.eks. studier og lign.


Importøren fortæller:


Mastro Utopia er en nærmest helt kompromisløs designet 3½ vejs højttaler, der taler til samtlige involverede sanser i tilknytning til det at have en enestående state-of-the-art performer stående i sin stue. Ikke blot er højttaleren en skulpturel skønhed af format, den tilbyder tillige en veludført state-of-the-art finish, der giver den glade ejer en indiskutabel ”rolls royce” fornemmelse.


Maestro UtropiaTM er konstrueret som en 3½ vejs højttaler og tæller 4 helt fænomenale enheder, hvoraf de 2 fungerer i basområdet således at den ene af de to 11” ”W” cone enheder varetager subwooferområdet og den anden universal-basområdet.


Samarbejdet mellem disse 2 enheder er optimeret, så der absolut ingen unoder kan forefindes indenfor hele basområdet. Mellemtoneområdet varetages af den 6,5” ´W` compound sandwich enhed med Power Flower magnetsystem.


Diskantområdet varetages af hvad der måske er verdens bedste diskantenhed, i form af IAL2TM enheden. IAL2 enheden er enheden, der med sin unikke og ekstremt velopløste performance, brillerer med en diskantgengivelse, der nærmest er en tro kopi af den store Utopia EM højttaler (der koster en halv million kroner per styk, red).


  


Højttaleren tilbyder en forbilledlig opløsning over hele frekvensspektret, en imponerende og live-ægte dynamisk præsentation af musikken uanset om det drejer sig om mikro – eller makrodynamik. Stille passager er vitterligt stille og udtrykket ”på en sort baggrund” karakteriserer ikke fyldestgørende denne højttalers meriter på dette parameter.


Soundstage og lyttevindue er forbilledlig korrekte og fremstår klippefast i enhver henseende, hvilket giver den lyttende en unik mulighed for musikalsk indsigt i programmaterialets optagerum, der således fremstår både knivskarp og præcis og i tilgift med en rum-ægte udklingning af instrumenterne. Hertil skal tillægges en helt formidabel klarhed og renhed indenfor gengivelsen, og en attackvillighed, der virkelig formår at bevæge den lyttende.


Slutteligt og ikke mindst tilbyder højttaleren en afsindig musikalsk nerve og et kropspirrende drive, der vitterligt tilfører al musik – om programmaterialet er godt nok – en næsten hypnotisk intensitet og involveringskraft.


 


Pris


Prisen er 149.995 danske kroner per styk.


  


Specifikationer
 
3½ vejs gulvhøjttaler
27cm W cone subwoofer enhed med MDS (Magnetisk Dæmpning).
27cm W cone bas enhed
16½ cm W cone power flower mellemtone enhed
27mm Beryllium IAL2 inverteret dome diskant enhed
Frekvensgang 25Hz – 40KHz +- 3db
-6 db punkt ved 21 Hz.
Følsomhed: 93 db
Nominel impedans: 4 ohm
Impedans minimum: 3 ohm
Delefrekvenser: 90Hz, 220Hz, 2200Hz.
Anbefalet forstærker: 60 til 600 W
Størrelse: 1470 mm høj, 455 mm bred, 770mm dyb.
Vægt: 116 Kg.


 


Kilde: hififreaks.dk

Annonce:
Forrige artikel3D på Zaptor
Næste artikelCANAL+ TV-Guide til iOS enheder
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.