Forside Nyheder

Monster chip til tablets og smarthones


NVidia har løftet sløret for årets Tegra nyheder indenfor mobil chipset, næste generation byder på heftig grafik og blu-ray video.


Selvom Tegra 2 blev præsenteret allerede på CES 2010, nåede NVidia ikke at få den klar sidste år. Men nu kommer mobil produkterne med det nye chipset der inkluderer en ARM Dual Core Cortex A9 CPU.


Det er smartphones som LG Optimus 2X og Motorola Atrix 4G, og tablets som den hotte Motorola Xoom (udkommer februar) der udstyres med NVidia Tegra 2.


Men vi er vidne til et processor kapløb indenfor de mobile enheder. Hver generation skal være bedre og hurtige end den forrige, så NVidia stopper ikke op her.


Næste chipset fra dem bliver en 3D udgave af Tegra 2, altså et der håndterer 3D grafik på den mobile enhed.


Derefter følger monster chippen NVidia Tegra 3, som bl.a. vil indeholde en ARM QUAD core Cortex A9 processor. Og så går det stærkt:  • Ultra low power, op til 1,5 GHz
  • 13800 MIPS (mio. instruktioner per sekund)
  • 3x hurtigere grafik
  • Full HD display (1920 x 1080)
  • Blu-ray video

Til sammenligning klarer den hurtige Tegra2 4600 MIPS, med en opløsning på 1680×1050.


Det hører dog fremtiden til, nu gælder det først Tegra 2. Men holder NVidias egen tidsplan denne gang, vil vi kunne se de første produkter med Tegra 3 om et lille års tid på CES 2012.


Gad vide hvor længe sådan en mobil enhed holder strøm med alle fire kerner aktive i Full HD ?


 NVidias roadmap for mobil chipset. Tryk på billedet for et større.


 


Kilde: brightsideofnews.com

Annonce:
Forrige artikelGør det selv: Gennemsigtig iPhone
Næste artikelUSA amok i TV kiggeri
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.