Forside Emner Spil fokus

Spilanmeldelse: EA Sports Active 2


Spilanmeldelse: EA Sports Active 2


Denne anmeldelse er bragt i samarbejde med sitet nerfed.dk.


Selvom jeg anser mig selv for værende ret aktiv hvad angår sport, så er der stadig tidspunkter, hvor jeg har savnet en mulighed for at træne derhjemme. Det er nu blevet muligt med spillet EA Sports Active 2,  som jeg har brugt til at arbejde lidt af det værste julefedt af.


EA Sports Active 2 anmeldes som et spil, men egentlig er det mere et træningsredskab til din spillekonsol. Spiller er ude til Wii, Xbox 360 (kinect) og PS3. Versionerne minder en del om hinanden, dog får Xbox 360 versionen ikke ros for understøttelsen af Kinect, der desværre er upræcis og dårligere end til de to øvrige konsoller.Jeg har tidligere testet fitness-spil og har altid endt med konlusionen at spillene var udmærkede, hvis du vel at mærke var meget overvægtig og sad i hjemmet det meste af døgnets 24 timer. Det var til enhver tid ligeså effektivt med en rask gåtur. Sådan er det heldigvis ikke med EA Sports Active 2, der rent faktisk virker til at ville byde dig en seriøs gang træning.


Efter at have give spillet visse oplysninger om dig selv, kan du vælge at benytte de forudindstillede programmer, der hegler dig ganske godt igennem. Du kan også vælge  selv at sammensætte et program, du kan målrette din træning på de punkter på kroppen der mest trænger, du kan sætte op, hvor mange kalorier du vil smide f.eks indenfor en uge og lignende. Du kan også træne sammen med en kammerat og endelig kan du holde styr på din træning via Ea´s hjemmeside.Alt sammen fungerer godt og det lykkes faktisk spillet at motivere en til at give den en skalle. Ja, du kan snyde hvis du ønsker det og ind i mellem har spillet problemer med at registrere dine bevægelser (du påmonterer sensorer på armene og det ene ben), men det er småting og at snyde i et workoutspil giver ikke meget mening vel! Udover spillet og de førnævnte sensorer, leveres der en grøn sag af et gummebånd med påmonterede håndtag. Indrømmet, man ligner en mand med alt for meget østrogen i kroppen når man benytter båndet, men det virker faktisk, selvom det ved første øjekast modtog lidt af en hånligt fnys fra min side. Godt nok er det ikke meget tung belastning båndet byder på, men takket være opbygningen i spillet, lykkedes det ret hurtigt at give en sved på panden og få pulsen banket i vejret.


Øvelserne i spillet er mange og varierede og det går ret hurtigt at komme fra den ene øvelse til den næste. Enkelte øvelser er helt standard såsom høje knæløft, armbøjninger og løb på stedet, men også mere spilprægede øvelser som at lege fodboldmålmand og skulle strække sig efter bolde eller en tur som cykelrytter er med til at øge underholdningsværdien.Konklusion


Ea Sports Active 2 er det første fitnessspil jeg til dato har kunne sige at man kan få noget seriøs træning ud af. Det afløser ikke besøgene i træningscentret, løbe- eller cykelturen, men det fungerer som et glimrende supplement når du ikke lige har mulighed for at komme ud af døren. Er du gravid, sidder du låst derhjemme pga småbørn, eller er du bare for doven til at komme ud på gaden, er der desværre ikke længere en undskyldning for at sidde og fede den.


Plus:
En overraskende god gang træning, design dit eget program, hjemmeside der holder styr på din træning.


Minus:
Kinect versionen er skuffende


Karakter: 70 %


Udgives af EA
Ude nu til Wii, PS3 og Xbox 360 (kinect)
Testet på PS3

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.