Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Little Big Planet 2


Spilanmeldelse: Little Big Planet 2
Skrevet af Kristian Jakobsen, www.nerfed.dk
 
Det første Little Big Planet rykkede grænserne for platformsgenren og viste sig som en brilliant mulighed for gamere med hang til banekreation, onlineoplevelser og fællesskab. Med efterfølgeren på gaden er der mere af samme skuffe, men med tilpas mange nye tilføjelser til at LBP 2 er sin forgænger værdig.
I LBP 2 er tilføjet et historieelement for at give gennemførelsen af de mange baner mere mening. Selvom det er ganske hyggeligt med fortællingen om skurken der skal besejres, er den egentlig ikke nødvendig, da de opfindsomme og fantastiske baner er rigelig motivation i sig selv. LBP 2 handler virkelig om at genfinde sit indre legebarn, enten alene eller med op til fire venner sammen. Alt er holdt i den velkendte papmachestil og det hele er simpelthen utrolig smukt at se på.Storm P ville have været stolt


Det er imponerende hvordan udviklerne igen har formået at vride nogle helt igennem geniale banestrukturer sammen. Hele tiden forundres man over idérigheden og der er kælet for enhver lille detalje både i banernes hovedopbygning, men også  i det helt små, hvor bl.a. baggrunde byder på underholdning i sig selv. Som ny i universet hjælpes du fint på vej i alt fra banegennemgang, til placering af klistermærker, kontakter eller påklædning af din lille sækkefigur. Det vil være en uoverkommelig opgave at beskrive banerne nærmere, dels da der er rigtig mange og dels da de er helt utroligt spændende og virkelig skal opleves med egne øjne.


Også denne gang kan du selv designe baner og efterfølgende dele dem med andre spillere online. Baneeditoren er gigantisk og lader dig, hvis du har den fornødne tålmodighed, bygge baner fuldt ud på højde med de i forvejen kreerede. I det første LBP resulterede dette i over 300.000 baner (du læste rigtigt), hvilket må siges at være lig med gameplay til evig tid. Det kræver dog en hel del tid og møjsommelighed at skabe baner og især de rigtigt flotte baner, har kostet månedsvis på arbejdsbænken.LBP 2 gør god brug af move


Som en ekstra tilføjelse til spillet er der en del baner, der understøtter Sonys Move-controller. Banerne installeres og køres separat fra spillet (dog skal skiven sidde i før de virker!) og her drejer det sig om at 2 eller flere spillere skal samarbejde på banerne. En af jer styrer move-controlleren, mens resten høvler afsted med deres sækkeperson. Med Moven skal du trækkke i kontakter, løfte- og skubbe ting, ryste vand over farlig ild og meget meget andet. Alt sammen er nødvendigt for at dine venner kan klare banerne. Move delen er rigtig sjov og det er meget anderledes at styre med Move controlleren. Præcisionen kunne godt have været en smule bedre, men testen foregik i et meget mørkt rum, hvilket ikke kan afvises har haft en effekt. Det er tankevækkende at move-delen, som vel egentlig blot er en lille tilføjelse til Little Big Planet 2, faktisk er det bedste vi har set til Move indtil nu.Konklusion


Little Big Planet 2 kan på nogle punkter føles som en stor tilføjelse til det første spil. Grafik, humor og opbygning minder om forgængeren, ligesom baneeditoren stadig kan tage pusten fra mange. Der er dog tilføjelser i gameplayet såsom bla.  gribeklo, move-understøttelse, mere aggressive fjender. Stemningen i LBP 2 er fremragende, hvilket især mærkes med den helt fænomenale lyd- og musikside. LBP 2 er måske nok mere af samme skuffe, men det er saftsusemig en god skuffe Sony har banket sammen. LBP 2 fortjener at være en del af enhver PS3-ejers spilsamling.


Plus:
Stemningen, baneopbygningen, move-understøttelsen, genial flerspillerunderholdning, uanet levetid.


Minus:
Det tager laaang tid at skabe rigtigt flotte baner.


Karakter: 90% ? fremragende


Udgiver: Nordisk Film
Ude nu til PlayStation 3

Annonce:
Forrige artikelApple vil erstatte kreditkortet med iPhone og iPad
Næste artikelNy lille Pure DAB og internet radio
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.