Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Mass Effect 2


Spilanmeldelse: Mass Effect 2


Skrevet af Kristian Jakobsen, www.nerfed.dk.


Godt et år efter udgivelsen til Pc og Xbox 360 er Bioware klar med en PS3 version, der foruden en medfølgende DLC-pakke og en tegneserie, er identisk med de forudgående versioner. At der er tale om et et år gammelt spil, ses dog ingen steder og Mass Effect 2 fremstår smuk, nutidig og pokkers spilbar fra første øjeblik, hvor den spilbare introsekvens viser, hvordan Mass Effect 2 med lethed kan manifestere sig som et af de flottere spil på PS3 konsollen.Mere action end rollespil


Mass Effect 2 er et action/rollespil, der heldigvis har lagt mest vægt på actiondelen. Historien er storstilet og indviklet, men kort og godt handler det om at du skal samle et hold af supersoldater til en mission, som muligvis er essentiel for den menneskelige races overlevelse. Det interessante ved supersoldaterne er at de kommer fra forskellige racer og hver i sær har sine grunde til at holde sig skjult og beskyttet, hvilket ikke ligefrem gør dine mission lettere. Eventyret sender dig vidt forskellige steder i et gigantisk univers af rumvæsener, fjerne planeter og intergalaktiske konflikter, der langt hen ad vejen er som taget ud af Star Trek, men kombineret med actionelementet fra Star Wars.


Din figur kan undervejs forbedres, ligesom dine rekrutterede soldater, hver især har evner, der supplerer hinanden godt under de mange missioner du sendes ud på. Du skal hovedsageligt koncentrere dig om dig selv, men kan også diktere soldaterne til at benytte deres kræfter, når du finder det nødvendigt. Mellem missionerne kan du fordrive tiden med at gå på opdagelse på dit rumskib, ligesom den der gider sludre med gud og hver mand, somme tider forkæles med yderligere information, fif til hvordan en forestående mission løses mest smertefrit eller flere point til opbygning af din figur. Du kan bruge rigtig meget tid på “overflødighedssnak”, eller vælge den mere direkte vej igennem spillet, hvor der skydes først og ikke nødvendigvis spørges så meget.Søg og du skal finde


Kommunikationssystemet i Mass Effect 2 er suverænt godt skruet sammen. Du kan altid vælge om du vil svare eller stille aggressive spørgsmål, om du vil være den udglattende type, om du vil grave mere i dybden med samtalerne eller om du blot vil have din mission og selv klare resten. Historien og de oplysninger du modtager afhænger i høj grad af spørgsmålene du stiller. Det giver heldigvis ofte sig selv da verdenen simpelthen er så flot og spændende, at man ikke kan undgå at få lyst til at spørge lidt ind til tingene. Man finder da også hurtigt ud af, at oplysninger er vejen frem, hvis du vil igennem Mass Effect 2´s store univers bare nogenlunde i god behold.


Med et univers fyldt med solsystemer, fjerne planeter og flere racer end der er bakterier i min datters børnehave, forestiller man sig, at det hele let kan blive for uoverskueligt. Mass Effect 2´s historie hører da heller ikke til den letteste, men alligevel synes jeg, at der god sammenhæng mellem historie, action om missionsvalg. Du kan i en vis udstrækning selv vælge rækkefølgen af dine missioner og måden du med et lille rumskib flyver imellem planeter og missioner er overskuelig og logisk. Hører du, som undertegnede, til typen der gerne vil have en ret lineær oplevelse, kan du sagtens vælge at gennemføre Mass Effect 2 i en mere slavisk gennemspilning af missionerne.Konklusion


Med en udgivelse af Mass Effect 3 sat til sidst i 2011, er udgivelsen til Ps3 meget kærkommen. Mass Effect 2 er selv et år efter udgivelsen til Xbox 360 og Pc stadig et fejende flot spil, der formår at mikse action og rollespil på en overordentlig appetitlig måde. Det er et super lækkert univers man spiller i, de figurer og racer du møder er meget forskellige og rigtig flot lavet rent grafisk. Det hele er storstilet og pompøst og alle fans af Science Fiktion som du kender det fra Star Trek og Star Wars vil helt afgjort elske Mass Effect 2. Snyd ikke dig selv for en stor oplevelse, nu endelig på PS3.
Plus:
Det store univers, kombinationen af rollespil og action, grafikken, musikken


Minus:
Kræver stor tålmodighed da der somme tider skal tales en del.


KARAKTER: 80 % – Super godt


Udgiver: Electronic Arts
Ude nu til Xbox 360, Pc og PS3
Testet på PS3

Annonce:
Forrige artikelAnmeldelse af Oppo BDP-93 3D blu-ray
Næste artikelGør det selv: Gennemsigtig iPhone
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.