Forside Nyheder

Holografiske medarbejdere i lufthavnen


 


Holografi er ikke længere science fiction. Nu sendes de computer kontrollerede medarbejdere på arbejde i lufthavnen.


Det med at projektere “levende mennesker” ud i et rum kendes mest fra science fiction verdenen, i film som Star Wars og Star Trek. Men I England eksperimenteres nu med holografisk projektering af assistenter, til at vejlede passagerene.


Det sker i lufthavnen London Luton Airport, en af Storbritaniens mest trafikerede.


I første omgang har lufthavnen fået to nye “medarbejdere”, Holly og Graham (~ Hologram), til at vejlede passagerene. De to nye assistenter skal fortælle om sikkerhedstjekket, og hvad passagerene skal forberede sig på.


Tanken bag den menneskelige informationstavle, er at vi bliver mere opmærksomme når en person taler til os. Et skilt eller en tavle har ikke samme virkning. I sidste ende håber lufthavnen at kunne afvikle sikkerhedstjek endnu mere gnidningsløst, til glæde for alle.


Selve projekteringsteknikken er leveret af firmaet Tensator. På videoen bemærkes dog at det ikke er et ægte 3D hologram, men en 2D projektering op mod en gennemsigtig plade.


Men hvem ved. Måske er det fremtidens bagprojektering vi ser demonstreret her. Om dagen et vindue, om natten et TV.


På videoen fra BBC herunder ses Holly i aktion.


 


 

Kilder: BBC og Luton Airport

Annonce:
Forrige artikelLG Optimus 3D – verdens første 3D-mobil
Næste artikelHold dig fra 4G-telefoner i udlandet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.