Forside Nyheder

Nu bliver ‘en lader til alt’ en realitet


Nu bliver ‘en lader til alt’ en realitet


Et stik og én mobiloplader. Sådan bliver det nu på smartphone-markedet hvor den første universaloplader er en realitet.


Der har været talt om universal-opladere via microUSB stik i lang lang tid, og rigtig mange mobiler benytter også allerede denne type stik til opladning. Men nu er det sådan for alvor blevet officielt.


Europa Kommissionen præsenterer i dag universal-opladeren, som er et håndgribeligt bevis på den aftale, som fjorten af de største producenter af mobiltelefoner har tilsluttet sig.


Aftalen omfatter mobiltelefoner som kan håndtere data – det vil sige smartphones.


De er med i aftalen


I den frivillige aftale står der, at mobilerne skal kunne tilsluttes et microUSB stik til opladning, men der står også, at hvis ikke mobilen har denne stiktype, så kan der anvendes en adapter.


Følgende virksomheder har tiltrådt aftalen: Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LG, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL mobiltelefoner), Texas Instruments og Atmel.


Smartphone-producenten HTC er ifølge EU Kommisionen ikke med oplader-aftalen, men HTC bruger i forvejen i vidt omfang microUSB til opladning af deres mobiler.


Kæmpe miljøgevinst


Ud over at det bliver endnu lettere at være mobilforbruger, er der også en stor miljøgevinst ved EU-aftalen.


Alene i EU-landene er der cirka 500 millioner mobiltelefoner i brug og opladning sker via 30 forskellige typer af opladere.


Når der ikke længere behøver at være en oplader med i salgsæsken til telefonen, giver det betydelige mindre mængder af elektronisk affald i de kommende år, oplyser EU Kommissionen.


Video: Kampagne-video fra EUSe mere på EU’s kampagnesite her.


Kilde: mobilsiden.dk

Annonce:
Forrige artikelFlyv trådløst med Norwegian
Næste artikelBoxer fjerner gebyr på ekstra kort
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.