Forside * Nyheder

Parrot lancerer AR.Drone i DanmarkParrot AR.Drone:
Den første quadricopter til videospil der styres via Wi-Fi lanceres i Danmark


 
 


Parrot, lancerer i dag Parrot AR.Drone, en quadricopter der benytter sig af augmented reality og bliver styret af en iPod touch®, iPhone® eller en iPad™.


Med den intuitive styring er Parrot AR.Drone overbevisende i luften samtidig med, at det er muligt at spille videospil i augmented reality.


Vær selv piloten i den unikke quadricopter, hvor den virkelige og virtuelle verden smelter sammen til en gaming oplevelse ud over det normale.


Det forreste kamera optager og streamer, det kameraet “ser” til iPod touch eller iPhone-skærmen; her bliver billedet integreret i realtid i augmented reality med special effects…


 Ergonomisk styring
Parrot AR.Drone er let at håndtere,  og med dens specialformede cockpit og 4 propeller med børstefri motorer ligger den meget stabilt i luften. 


Parrot AR.Drone skaber sit eget Wi-Fi netværk (der er ikke brug for en internetforbindelse eller router), det eneste, du skal gøre, er at forbinde den til din iPod touch eller iPhone. Når “AR.FreeFlight” applikationen er blevet downloadet, bliver iPod touch/iPhone til dit styrepind.


 


Der er to indstillinger for flyvningen:

 • Begynder: med to styreknapper, der kontrollerer AR.Dronens hastighed, retning og hjælper med at udføre “figurer” 


 • Ace: ekspertindstillingen hvor der kun er én knap til at styre AR.Dronen

Rør ved take-off knappen på skærmen på iPod touch/iPhone og Parrot AR.Dronen starter motorerne, letter, svæver en halv meter over jorden og venter på pilotens instrukser.


Spilleren skal placere sin venstre tommeltot på skærmen og en kontrolknap vil dukke op under den. Accelerometeret på iPod touch/iPhone registrerer bevægelse, og Parrot AR.Dronen bevæger sig fremad, bagud eller til siden, alt efter hvordan iPod touch/iPhone bliver bevæget.


En anden knap til højre på iPod touch/iPhone-skærmen styrer AR.Dronens opstigning, nedstigning og drejning.


I Ace-indstillingen styrer en enkelt knap alle indstillinger for AR.Dronen.


Rør ved landings-knappen og quadricopteren vil lande og stoppe sine motorer. 


En unik high-tech quadricopter


Parrot AR.Dronen er lavet af kunstfiber og forstærket PA66 plastik.


I hjertet af AR.Dronen findes MEMS (Micro Electro Mechanicals Systems), 3 akset accelerometer, 2 gyrometre [1 akse & 2 akse], en ultralydssensor og to kameraer:

 •  Det første kamera sidder under quadricopteren og er forbundet til en Inertial Measurement Unit, som gør det muligt for AR.Dronen at måle den horisontale fart og udføre utroligt stabile flyvninger. Systemet med sammenligning af billeder gør det muligt at korrigere for turbulens, der er forårsaget af vind ved udendørsflyvninger. 


 • Disse teknologier bliver oftest brugt i professionelle eller militære applikationer, så dette er første gang, at de bruges i et gaming miljø.


 • Det andet kamera, der sidder foran på quadricopteren, optager og streamer det, som dronen “ser” til iPod touch/iPhone-skærmen, ligesom hvis spilleren sad i cockpittet.

  


Kameraet spiller en vigtig rolle for videospillet, da det kan genkende former, hvilket gør det muligt at benytte augmented reality.
 • Når man spiller videospil, kan det forreste kamera genkende en anden AR.Drone, eller genkende tags og ændre dem til forhindringer, monstre eller robotter på iPod touch/iPhone-skærmen…
 • Videostreaming er blevet forbedret siden lanceringen på CES 2010. Derudover er næsen på kappen også blevet forstærket for at beskytte kameraet.
 • Spilleren kan vælge om man foretrækker at se begge kameravinkler på iPod touch/iPhone-skærmen.

 


Nye spilleregler


Parrot samler to verdener med AR.Dronen: videospil og radiostyrede enheder. Den unikke quadricopter gør det endda muligt at genskabe mange videospil i virkeligheden og giver samtidig mulighed for multi-player, takket være augmentet reality.


Piloten kan få en helt ny spiloplevelse ved at downloade to spil på AppStoreSM:


 


 AR.FreeFlight
 • Applikationen der er nødvendig for at flyve og styre AR.Dronen.


 • To indstillinger: begynder og ekspert. 


 • Kan downloades gratis på App Store.

 


AR.Pursuit
 • Plottet: For første gang kan du gå i luftkrig med en radiostyret quadricopter.


 • 18 DKK på App Store.

 


Et look til indendørs flyvning og et til udendørs


Parrots AR.Drone er designet til at flyve både indendørs og udendørs.


 


  


 


Når man flyver udendørs, reducerer et specialformet skrog vindens påvirkning, og sørger for at piloten har fuld kontrol over quadricopteren.


3 udgaver af skroget er tilgængelige i:
 • orange og gul


 • orange og grøn


 • orange og blå

Disse klare farver betyder, at piloten nemt kan følge AR.Dronens bevægelser.


Farverne kan også let ’ses’ af det forreste kamera på AR.Dronen, så den nemt identificerer modspilleren i two-player spil.


  


Til indendørsflyvning findes et særligt skrog – med et hvidt, gråt og sort cockpit – der omkranser og beskytter propellerne, hvis AR.Dronen rammer en forhindring. Klistermærker med farver, der passer til skroget, kan sættes på buerne, så man kan se forskel på dronerne, når de kæmper mod hinanden indendørs.


Sidst, men ikke mindst, sidder der lysende dioder (grøn forrest, rød bagerst) på landingsstellet, så piloten let kan positionere AR.Dronen til landing. Disse dioder aktiveres og reagerer afhængigt af spillets bevægelser.


 
Et pilot forum


AR.Drone Pilot Academy er tilgængeligt på www.ardrone.com, som er en hjemmeside for brugere og fans af Parrot AR.Drone.


Denne hjemmeside indeholder cirka tyve videoer og detaljeret information om AR.Dronen.


 


Træningszonen
 • Denne del af hjemmesiden har al den hjælp, piloten skal bruge, lige fra det første møde med AR.Dronen til nyttige flyvetips.


 • Hvordan man klargør sin AR.Drone (installering af batteriet, konfiguration af Wi-Fi / iPod touch – iPhone…), flyver den (styring af accelerometer…), udfører sofistikerede bevægelser (cirkler, ottetaller, drejninger, slalom, forhindringsbane…), træner luftkamp (offensive og defensive manøvre, indendørs og udendørs kampe…)

 


Forumzonen


Her kan piloter uploade deres videoer, dele og diskutere og følge nyheder om AR.Dronen (via Facebook, Twitter…)
 


En åben udviklingsplatformSiden dets introduktion på CES 2010, har Software Development Kit gjort det muligt at udvikle nye spil til AR.Dronen. Source code porting på andre platforme er også mulig fra SDK.For fans af Parrots quadricopter er det kun fantasien, der sætter grænser for nye spil til AR.Dronen. For at downloade SDK eller for mere information, besøg https://projects.ardrone.org 


Parrot AR.Drone: en helt ny teknologi


Det tog mere end fire år at udvikle, researche og skaffe omkring 20 patenter på AR.Dronen.


Det er første gang, at et forbrugerprodukt indeholder:
 • En quadricopter fremstillet i kulfiber og forstærket PA66 plastik med 4 børstefri motorer


 • I hjertet af AR.Dronen findes MEMS (Micro Electro Mechanicals Systems), der kombinerer videobehandling med automatisk styringssoftware for at sikre den intuitive styring af en radiostyret enhed


 • Wi-Fi og videostreaming til en brugerflade via iPod touch/iPhone


 • Billedbehandlingssoftware til augmented reality

Parrot har arbejdet med trådløs teknologi i 15 år. Ingeniørarbejde er en hjørnesten i Parrots arbejde og firmaets R&D-afdeling består af 150 ingeniører.


Parrot fokuserer på vedligeholdelsen af deres investeringer i R&D med særligt fokus på software- og signalbehandling. Parrot udvikler hele produkter, og derfor indgår arbejdet med software, elektronik, design og fremstillingsomkostninger også i researchafdelingens arbejde.


Parrot AR.Drone er i butikkerne fra den 19. februar 2011 til den vejledende udsalgspris af 2.595 DKK. Besøg www.ardrone.comfor en liste over forhandlere i Danmark.

 


 Kilde: Pressemeddelse, Parrot

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.