Forside Nyheder

Rapport fra ISE Amsterdam 2011 – Dag 2


 HiFi entusiasten Morten Witzel fra Earthquake Sound skriver fra ISE.


Følg hans beretninger i tekst og billeder, fra udstillingen der kalder sig:
Europas Nr. 1 udstilling for professionel AV og system integration.


 


Se også:  Dag 1


Dag 2 er noget bedre besøgt end i går, det er i hvert fald vores indtryk. Vi har gennem hele dagen haft en fuld stand og kigger vi rundt på nabostandene er indtrykket det samme.


Jeg fik muligheden for at gennemgå de resterende haller i dag, så her får i billeder fra hal 6-12. Der er i disse haller mindst ligeså stor fokus på 3D og interaktive skærme til alverdens formål.  Hvad med et tegnebræt i størrelse 82” eller en virtuel skobutik?


Mange stande har fundet inspiration til deres designs fra andre mere kendte brands, fx så jeg flere skærme der til forveksling lignede en iPhone. Der er heldigvis også mange som holder sig til det enkle design med en mørk kant i en ikke poleret finish.


En producent, EaseScreen har lavet en fiks skærm med software, der gør at du kan rotere skærmen 360grader og billedet forbliver i fokus i det normale synsfelt. Vi kender systemet fra smartphones, her forløber det dog noget hurtigere og smertefrit, det er ret imponerende. Dog kan jeg ikke rigtig se hvad den almindelige forbruger skal kunne bruge det til hjemme i stuen, men for erhvervslivet er det helt sikkert interessant.


Trykfølsomme skærme er et hit hernede. Næsten alle kan lave det, dog var der en enkelt der ved første øjekast imponerede, men så snart man forsøgte multitouch lavede softwaren for alvor vrøvl. En udstiller havde 3 skærme sat op ved siden af hinanden, og forskellige vinkler, og her var det muligt at trække billeder og anden grafik mellem skærmene, ægte multi-touch på multiscreens. Virkelig cool produkt.


Steinway-Lyngdorf er også hernede med en stand, det er et utroligt smukt produkt de har sat sammen. Det er et livsstilsprodukt for dem med mange penge i banken. De var fornuftige nok til ikke at skilte med priserne, men mon ikke Google kan hjælpe lidt her. 


Der var flere der forsøgte sig med buede lærreder, ideen kender vi fra Planetariet og det er imponerende at se på når alt er kalibreret til perfektion. Desværre var her en del der beviste at netop kalibrering til perfektion var noget de manglede, kedelige og synlige overlapninger i billedet, giver ikke den bedste respons fra kunderne. Kun Canon og Sanyo kunne levere et overbevisende produkt i den kategori. Hele 12 projektorer hos begge producenter og perfekt kalibrering.


Bowers & Wilkins stand bød på den nye surround receiver topmodel fra Rotel, lidt af det sædvanlige fra Classé, B&W højttalere i ny finish og et par iPhone docks.


Sonos lever stort på deres trådløse anlæg, som de også er ret gode til at lave. De har nogle gode, gennemtestede og anmelderroste produkter. Jeg er ikke stødt på nogen hernede der bevæger sig i samme kategori og gør det ligeså godt.


Sharp har en lidt anden tilgang til ”3D”. I stedet for at få billedet til at bevæge sig ud mod dig, har de lavet et opstilling med 12 skærme foran, 12 skærme over, 12 i hver side og ikke at glemme 12 skærme under siddepositionen. Det fungerede særdeles overbevisende og om end noget dyrt, så kreativt.


Vores gode  venner fra ScanSpeak havde en lækker stand hvor de fremviste et bredt udvalg af produkter, alt fra basser til diskanter var på behørig vis hængt op i standere, så de besøgende kan se hvordan de ser ud.


Heller ikke i dag var der noget overbevisende indenfor 3D, men det havde jeg dog heller ikke forventet, teknologien er stadig ikke udviklet helt og de forskellige producenter kan ikke blive enige om en mere eller mindre ensartet tilgang til 3D. Mon ikke CES 2012 har noget interessant indenfor 3D.


 


 


Se også:  Dag 1


 


 

Annonce:
Forrige artikelGoogle åbner website for Android Market
Næste artikelDanskere hører mere radio om eftermiddagen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.