Forside Nyheder

Sony laver “hemmelig dør” i næste firmware til PS3


“PS3 Phone Home”. Mon Sony åbner Pandoras boks


 


Sony indfører “call back” bagdør i den kommende firmware opdatering til PS3.


Sony har besluttet at køre de tunge kanoner i stilling i krigen mod pirateri og åbningen af deres PS3 platform for 3. part software.


Siden en hacker for nogle måneder siden først knækkede beskyttelsen og senere offentliggjorde PS3’s hovedkrypteringsnøgle, har Sony forsøgt at lukke hullet. Det er dog ikke så let som det lyder, fordi mange spil bruger netop den nøgle for at virke. Og derfor har Sony besluttet sig for at lave en “call-back” funktion med bagdør i den næste firmwareversion.


På NeoGAF kan man læse, at en bruger ved navn Mathieulh har fundet rootkitlignende kode i firmware version 3.56, som giver Sony en bagdør til konsollen, når den melder sig på Playstation Network.


Man gætter på at bagdøren skal bruges til at søge og finde ikke autoriseret software på PS3’eren. Hvis hackere fjerner den stump kode vil PS3 konsollen og brugeren blive meldt ud af Sony Playstation Network.


Sony har allerede taget højde for den slags “opdaterings politik” ved i deres brugerbetingelser, at gøre opmærksom på at de kan opdatere og ændre i baggrunden.


Hvad syntes du ?


Skal alle behandles som pirater, eller er det ikke i orden at Sony piller ved din Playstation uden din accept ?


kilde: newz.dk / NeoGAF

Annonce:
Forrige artikelRapport fra ISE Amsterdam 2011 – Dag 1
Næste artikelYouSee film direkte i dit Samsung TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.