Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: DC Universe Online


Spilanmeldelse: DC Universe Online
Skrevet af Kristian Jakobsen, www.nerfed.dk


Hvis navne som: Batman, Superman, Poison Ivy og Jokeren vækker glæde så vil Sonys helt store satsning måske tiltale dig. Først skal du dog væbne dig med lidt tålmodighed da spillet tager lige omkring 3 timer at installere. Hele herligheden fylder nemlig intet mindre end 25GB og DC Universe er, som navnet antyder, udelukkende skabt til onlinebrug. Skulle du derfor have en maskine uden adgang til internettet, ja så kan du altså ikke spille DC Universe Online.


Op med kalveskindet hver måned


Med DC Universe Online forsøger Sony at skabe en verden, hvor du i bedste World of Warcraft stil kan skabe din egen figur og derefter (forhåbentlig) have lyst til at vende tilbage igen og igen. Som konsolspiller betyder det, at du skal vænne sig til at den slags fornøjelse nu skal koste penge pr. månedlig basis. Spillet leveres med en måneds gratis gaming, men herefter skal du lægge omkring 100 kroner om måneden for at lege med. DCUO mikser som et af de første spil både PC- og PS3 spillere på samme servere, og mens pc folket er vant til at lægge penge hver måned, er det helt nyt for konsolfolket.Skab din egen superhelt


Det siger næsten sig selv at din figur er afgørende for om du overhovedet gider bruge tid på DCUO. Du kan fra start vælge at bygge din figur over præfabrikerede skabeloner over eksisterende superhelte/skurke eller du kan vælge selv at skabe det hele fra bunden. Det sidste er langt det sjoveste og heldigvis er der oceaner af muligheder for at vælge alt fra køn, tøj, hår, sko, masker, superkræfter og meget mere. Undervejs i spillet kan dit tøj udskiftes i takt med du får åbnet flere klude, ligesom dine superkræfter undervejs kan udbygges og gøres ganske lækre. Hele opbygningen af din figur fungerer rigtig godt og det er dejligt at se, at Sony har forstået, hvor vigtigt det er at kunne gøre rigtig meget ved sin figur.


Efter opbygning af figuren, skal du vælge om du vil spille PvE eller PvP spil. PvE (player vs. Environment) er basalt set en singleplayerdel, der beskytter dig mod overfald af diverse andre onlinespillere. Her kæmper du i stedet mod computeren, men kan stadig samarbejde med andre onlinespillere. Det ?rigtige? DCUO spil foregår dog i PvP (Player vs. Player). Her er langt flere spillere, hvorfor det også er her du risikerer store smæk af spillere, der har brugt mere tid med sin figur end du har. Men det er også stedet hvor tilfredsstillelsen af at teame op med andre ligelindede er stor når det lykkes af hjælpe hinanden i missioner eller baske menneskestyrede fjender.Flere missionstyper tak


Andre steder på nettet er DCUO blevet kritiseret for at være for ensformigt. Jeg må desværre tilslutte mig koret af gamere, der ønsker flere forskelle på missionerne. Som det er nu bliver det hurtigt trivielt når målet som oftest er at finde nogle bestemte personer, banke bagdelen ud af bukserne på dem og så  for at høste XP, åbne tøj, tjene penge til superkræfter og så ellers forfra igen. Man skal dog huske på at spillet er nyt og at Sony har tilkendegivet, at de konstant vil forny og udvikle på spillet, så vi forhåbentlig får noget for vores månedlige indbetaling. Jeg tror derfor, at det næste halve års tid vil give en god indikation af, hvor meget udvikling spillet vil byde på.


Spillet foregår i Supermans hjemby, Metropolis, der er smukt opbygget. Fans af DC´s universe vil sagtens kunne genkende bestemte områder og en flyvetur over den store by er en sjov oplevelse. Derudover er grafikken middel, hverken grim eller specielt smuk. Ved spillets release var der en del problemer med at spillet havde en tendens til at bryde ned, men under denne anmeldelse er jeg ikke stødt på problemer af den slags.Konklusion


DC Universe Online har et fint potentiale, men er som det står nu ikke helt oppe på beatet. Missionerne er for ensformige og kombinationen mellem pc- og PS3 spillere giver problemer når der skal chattes under spillet. PS3 folk er nødt til at tilslutte et keyboard, hvis de vil kommunikerere, da tekstning med controlleren tager for lang tid. Sony taler dog om en kommende update, der vil gøre snak via headset muligt. Lad os håbe det snart bliver en realitet. Hvorvidt du vælger at opbygge en superhelt eller superskurk, gør DC Universe Online et godt stykke arbejde på at opfylde dine krav. Der er masser af muligheder og figurerne i DCUO er ofte sjove og meget varierede. Den kommende tid vil vise, hvordan spillet udvikler sig. Pt. er spillet godt besøgt af spillere, men formår Sony ikke at forny især missionsvariationen, frygter jeg at Metropolis vil ligge øde hen. Kan Sony levere nyt materiale i en lind strøm, skal DCUO derimod nok blive en succes.


Plus:
Mange muligheder for at skabe sin egen skurk/helt. Metropolis er flot. Mange muligheder for at forbedre sin figur


Minus:
Missioner bliver hurtigt ensformige.


Karakter: 60 % ? Nogenlunde ok


Udgiver: Nordisk Film


Ude nu til Pc og PS3

Annonce:
Forrige artikelVerdens dyreste tv-serie på DR (HD)
Næste artikelDe unge gider ikke B&O
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.