Forside Nyheder

Tablet computere flytter markedsandele


Motorola Xoom. En af de kommende Android Honeycomp tablets, der skal tage kampen op med iPad.


 


Apple er nu #1 i verden indenfor de bærbare computere, med laptops og tablets.


Tablet computere er af flere blevet kaldt ligegyldige produkter. Måske er de endnu ligegyldige for mange, men ikke for producenterne og for deres salg og markedsandele.


Det viser de seneste tal fra DisplaySearch. Apple er nemlig igen ved at rykke helt rundt på den gamle rangorden indenfor elektronikproducenterne.


Indenfor de bærbare computere, hvor en tablet som iPad hører med ind under, har HP hidtil siddet solidt på tronen via deres store salg af laptops til især erhvervslivet.


Men i 4. kvartal 2010 rykkede Apple op øverst på listen. Når salget af Macbooks og iPads tælles sammen, så solgte de næsten 1. millioner flere computere end HP, hvilket gav Apple en markedsandel i det kvartal på 17,2 %. Det viser en foreløbig opgørelse fra DisplaySearch.


Hele markedet for bærbare computere er fortsat i vækst. Det samlede salg nåede 59,6 millioner enheder i 4. kvartal 2010, hvilket er en stigning på 8% i forhold til samme kvartal året før. For hele 2010 steg salget 17% i forhold til 2009.


iPad får stor konkurrence i år, hvor flere producenter er klar med konkurrende produkter. Her vil det især blive interessant at følge salget af de kommende Android Honeycomp tablets, hvor den første – Motorola Xoom – kommer til salg i USA i næste uge.


 


Top 5 for 4. kvartal 2010
Nr.


Producent


Mio. enheder


Markedsandel


1


Apple


10,2


17,2%


2


HP


9,3


15,6%


3


Acer Group


8,4


14,0%


4


Dell


5,9


9,9%


5


Toshiba


5,1


8,6%Kilde: DisplaySearch Quarterly Mobile PC Shipment and Forecast Report (foreløbig)

Annonce:
Forrige artikelStørre opdatering på vej til Denons highend surround
Næste artikelTablet-computerne bliver fem gange hurtigere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.