Forside Nyheder

Tablet-computerne bliver fem gange hurtigere


Motorola Xoom er den første Android 3.0-tablet med Nvidias Tegra 2-processor, men allerede til efteråret kommer Tegra 3, der angiveligt er op til fem gange hurtigere.


 


Ny quadcore-processor demonstreret på Mobile World Congress i Barcelona, og klar til at ryge ud i nye tablet-computere i løbet af efteråret.


Stort set alle de nye tablet-computere (og mange af mobilerne), der er blevet fremvist på Mobile World Congress i Barcelona kommer med Nvidias Tegra 2-chip, der skiller sig ud ved at have hele to processorkerner (dualcore, red.), der arbejder med en gigahertz.


Det giver masser af muller til at køre apps, vise avancerede websider og afspille HD-video, men de tablet-computere der kommer ud sidst på året bliver væsentlig hurtigere end dem, der vil kunne hives ned fra butikshylderne her om få måneder.


 


Nu går det stærkt


Det skyldes nemlig, at Nvidia allerede er på vej med Tegra 3-processoren, og den har hele fire processorkerner, der hver arbejder med 1,5 gigahertz. Firmaet har allerede de første eksemplarer af chippen, som de regner med at gå i gang med at masseproducere hen i løbet af efteråret.


Skal vi tro Nvidia, så vil Tegra 3 være i stand til at levere op til fem gange bedre ydelse end Tegra 2, og vi kan derfor se frem til nogle tablet-computere og avancerede smartphones med rigtig mange hestekræfter sidst på året.


Nvidia er også i fuld gang med nye processorer til 2012, 2013 og 2014. De kendes pt. under kodenavnene Wayne, Logan og Stark. Sidstnævnte vil angiveligt være omkring 75 gange hurtigere end Tegra 2.


 

Annonce:
Forrige artikelTablet computere flytter markedsandele
Næste artikelPlex Media Center nu på Android + Server til Windows
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.