Forside Emner Spil fokus

Spilanmeldelse: Motorstorm Apocalypse


Siden PS3 lanceringen har Motorstorm serien været et af Sonys faste holdepunkter, når det galt om at overbevise potentielle PS3-købere til at det var Sonys konsol de skulle vælge. Med det seneste spil i serien, men undertitlen Apocalypse, er der på igen lagt i ovnen til nye vanvidsræs i alt fra bil, buggy, lastbil, motorcykel med flere.


Er jordens endeligt nær?


I Motorstorm Apocalypse kastes vi ind i en storby, der er ramt af forfald (herfor det velvalgte navn til spillet). Hvorfor det er sådan ved vi ikke, men det er sådan set også fløjtende ligemeget, da det gælder om at køre ræs så dine øjne brænder.


I karrieredelen spiller du rookien Mash, der skal overbevise sine konkurrenter om, at han er den ny stjerne på Motorstormhimlen. Historien fortælles mellem løbene i en tegneserie og tjener mest som undskyldning for at lære dig lidt om, hvordan man gennemfører løbene mest effektivt. Jeg er ikke synderligt vild med tegneserier i spil og synes ikke de børneagtige kørere passer sammen med de lækre biler, motorcykler mv. som de tilsyneladende får lov at betjene. Har de seddel med hjemmefra spørger jeg bare! 


Hov, hvor er vejen blevet af?


Bortset fra den lidt kiksede historie og det fesne persongalleri, fejler spillet på banerne absolut intet. Der er stor variation i løbene og du får lov at prøve kræfter med løb, der kaster dig fra skyskraber til skyskraber, på motorveje, offroad, gennem gigantiske parker og meget mere. At byen er i forfald ses tydeligt under løbene og udviklerne har været gode til at udnytte de mange muligheder en sammenstyrtet by giver. En lækker detalje er at byen styrter ned MENS du kører. Således kan den bro du kører på kollapse, eller det højhus du tordner igennem styrte i grus, blot for at åbne nye områder og veje du skal smadre igennem. Det er hamrende flot at se på og hvad enten sammenstyrtningen sker hvor du er eller i baggrunden, kan man ikke undgå at blive voldsomt imponeret – smukt smukt.


At banerne ændrer sig gør også ,at du får sværere ved at huske præcis hvilken vej der er hurtigst. Der er flere måder at gennemføre banerne på og du kan ikke regne med at dine modstandere altid kender den smarteste vej, ja måske er den vej du kørte på i første omgang, der slet ikke næste gang du passerer.Har du 3D, så vil Apocalypse lege med


Løbsmæssigt er spillet bygget ganske ordinært op. Der opnås visse placeringer for videre avancement og spillet sørger for at du konstant skal køre i nye køretøjer. Fælles for køretøjerne er muligheden for at booste. Som i tidligere Motorstormspil kan du ubegrænset booste, men booster du for længe eksploderer dit køretøj. For at forlænge dit boost, kan du køre igennem vand for at køle boosteren af, mens ild naturligvis gør tingene varmere og forkorter din boosttid. Har du ikke spillet Motorstorm siden det første spil kan jeg berolige dig med, at der ikke længere bruges oceaner af tid på at vise dine crashes. Du kan nu hurtigt klikke dig videre og komme ind i kampen igen. Motorstorm Apocalypse understøtter 3D til jer der har et sådan fjernsyn. Uden at have prøvet det kan jeg forestille mig, at det må være en flot oplevelse da der simpelthen sker en masse spændende ting omkring dig. Foruden 3D kan op til 16 spillere gå i infight online, ligesom spillet byder på opdelt skærm for op til fire spillere.Konklusion


Samlet set er Motorstorm Apocalypse et glimrende racingspil i rendyrket arcadestil. Jeg kunne godt være foruden tegneseriestilen mellem løbene, men derudover er der ikke meget at kritisere. Jeg var så småt begyndt at spekulere på om Motorstorm serien trængte til en pause, men med Apocalypse er der bestemt ingen grund til at lægge serien på køl. Det første Motorstorm solgte tusindvis af PS3-konsoller. Apocalypse har uden tvivl potentiale til at gøre det samme, spørgsmålet er så bare om der er PS3-konsoller nok i landet (Skam jer LG!)


Plus: Smuk grafik, utrolig intense løb, baner der ændrer sig, stor variation


Minus: Tegneseriestilen mellem løbene, enkelte løb er næsten FOR intense.


Karakter: 80 % super godt


 


Udgiver: Nordisk Film


Ude den 18. Marts til PS3


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.