Forside Nyheder

360 graders video med iPhone 4

 


 


Ny smart opfindelse: Optag 360 graders panorama video med en smartphone som iPhone 4.


360 graders video betyder at kameraet optager alt omkring sig, hele vejen rundt, i en og samme optagelse.


Ved afspilning bestemmer du selv, hvor du vil kigge hen. Og du kan løbende ændre blikretning.


Optagelse af 360° har hidtil krævet special grej. Men hvis denne nye opfindelse til smartphones kommer i produktion, betyder det at alle kan lave 360° video.


Opfinderen kalder produktet GoPano Micro. Det er udviklet til en iPhone 4, men vil kunne videreudvikles til andre smartphones også.


 


Gopano micro


Firmaet bag hedder EyeSee360, og opfinderen forsøger nu at samle penge til at starte en produktion. Det sker via sitet Kickstarter, der fungerer som en slags kickstart for ihvertsættere. Her kan man præsentere en god idé, og få interesserede til at investere i det.


Her kan man støtte projektet økonomisk på forskellige måder. Fra $1 op til $100 eller mere. Jo mere man giver, jo mere får man igen. Gives fra $50 og opefter, dukker der en GoPano op i posten en dag, når/hvis de kommer i produktion.


De er tæt på målet for indsamlingen nu, selvom deadline først er midt i maj.


GoPano micro på Kickstarter


Med i projektet hører også webservere på internettet, hvor brugere af GoPano micro kan lagre deres 360° optagelser, og senere gense dem igen igennem en speciel 360° viewer.


 


Video


Her demonstreres GoPano micro 


Eksempel


Eksempel på 360° lavet af CNN på Haiti efter jordskælvet. Bemærk dog at det ikke er Gopano micro, sikkert noget grej der er noget dyrere. Men det er et godt eksempel på, hvad 360° video kan.Klik med musen på videoen, og hold knappen nede mens cursor flyttes. Så ændres view.


Link til CNN 360° video i større


 

Annonce:
Forrige artikelBærbar Blu-ray-afspiller fra Philips
Næste artikelUenighed blandt analytikere om Windows Phones fremtid
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.