Forside Nyheder

Bigbrother data i Apple iOS 4

 


Hvor var du med din iPhone for 3 uger siden, for 3 måneder siden? Det har telefonen helt styr på.


Fra og med Apple iOS 4 – det operativsystem som de fleste Apple ejere bruger i deres iPhone, iPad eller iPod Touch i dag – foregår der en automatisk logging i baggrunden.


Bigbrother funktionen gemmer hvor du er, eller rettere hvor enheden er. De data gemmes lokalt i enheden, i en ubeskyttet database.


Skifter du telefon, og flytter dine data med over, så følger databasen her også med. Så oplysninger om hvor du har været, på hvilke dage og tidspunker kan hentes frem igen.


Hvis man altså ved hvordan.


 Sådan kunne data fra en iPhone se ud på et kort. Herefter kan der zoomes ind, og se hvor du har været


 


Video tour


Sådan kan en rejse med telefonen genskabesWashington DC to New Yorkfrom Alasdair Allanon Vimeo.


 


Overføres muligvis ikke til Apple


De to forskere har ikke kunnet finde bevis for, at de data der gemmes i databasen også sendes til Apple. Databasen ligger lokalt i enheden, hvor det ikke er muligt lige at få adgang til dem. Man skal vide en del om Apple iOS for at nå ind til dem.


Men de ligger eksempelvis også med på enhver backup via iTunes.


 


Hvad er det ?


Det er formentlig en del af “location services”. Altså den tjeneste der er med til at gøre enheden intelligent, så de Apps du giver tilladelse til ved hvor telefonen er lige nu.


Det foruroligende er dog, at de data ser ud til at ligge i telefonen for evigt. Finderne har i hvert fald registreret data tilbage til det tidspunkt hvor iOS 4 kom på gaden, logget på tværs af flere iPhones.


Dem der fandt frem til data (se video nedenfor) kan se at telefonen har registreret omkring 100 positioner per dag, hvilket gør det muligt nøje at følge telefonens bevægelser igennem det seneste år.


 


Skal du være urolig?


Som udgangspunkt er der ikke noget at være urolig for. Altså med mindre du ikke vil have, at andre finder ud af hvor du har været med telefonen (uanset grund).


Andre kan ikke direkte få adgang til de data. Det skal være i så fald være en hacker, en dommerkendelse eller andet, der giver udenforstående adgang til telefonen eller dens backup.


Apple bør dog stå frem, og fortælle om hvad de data er, hvad de bruges til og hvilke Apps der evt. har adgang til dem.


 


Video


På denne video fortæller dem der opdagede funktionen om den. 


 


 


Kilde: Engadget

Annonce:
Forrige artikelTV 2 får ja til brugerbetaling
Næste artikelNu kan du styre Sonos-anlægget fra din Android-mobil
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.