Forside Nyheder

MK Sound S150 MKII & S150T

150mkiifamilycomp


 


MK Sound kommer nu med nye versioner af højtalere til deres 150 THX Ultra2 system.

Mange kender MK Sound som det amerikanske højttalerfirma Miller & Kreisel.


Men MK Sound er i dag dansk ejet og har base i Danmark. MK Sound har stor erfaring med højttalere og i særdeleshed subwoofere. De var den første producent i verden til at lancere en subwoofer til hjemmet i 1974. De har siden dengang ført an inden for udvikling af surroundsystemer til både hjemmet og professionelle studier.


I dag bruger et stort antal Hollywoodstudier MK Sounds berømte 150 THX Ultra2 system. Blandt film, der er mikset ved brug af disse MK højttalere kan nævnes STAR WARS EP 1,2 og 3, Lord of the Rings-trilogien, Iron Man, Pirates Of The Caribbean, King Kong, Indiana Jones 4 og mange, mange flere…

MK Sound har gennem de seneste år brugt meget energi og udvikling på at forfine de i forvejen meget anmelderroste højtalere fra deres 150 system. De modeller, der er blevet revideret og forbedret, er fronthøjtaleren S-150 og den tripole surroundhøjtaler SS-150.

 

 


S150mkiicomp


 

MK Sound S150 MKII

MK Sound S150 MKII er navnet på den nye THX Ultra2 monitor. Den har samme design og opbygning som forgængeren, med de tre diskanter monteret parallelt i et array ovenover hinanden og de to basmellemtoner monteret ved siden af. Denne unikke opbygning har mange fordele, som gør, at højttalerne skiller sig markant ud fra andre konventionelle højttalere på markedet.

Ved at placere enhederne på denne måde bliver spredningen kontrolleret, så loft- og gulvrefleksioner minimeres, og lyden bliver mindre “farvet”. De tre diskanter øger belastbarheden og følsomheden samtidig med, at det er muligt at benytte en meget lavere delefrekvens. Ved at flytte delefrekvensen væk fra det meget kritiske hørbare område omkring 2-3 KHz og ned til et punkt, der er lavere end 1500 Hz, bliver overgangen mellem basmellemtone og diskant meget mindre hørbar.

Dette resulterer i en mere åben og detaljeret gengivelse, der ikke har nogen form for farvning. Brugen af to styk 5,25″ basmellemtone enheder frem for en 6,5″ enhed gør, at belastbarheden forøges, og højttaleren bliver mere lineær ved højere lydstyrker.

En anden bonus er også, at de tilsammen har et væsentligt større membranareal.

 

 

Tweeter


MK Pro diskant

En af de store nyheder ved de nye MK Sound udgaver er, at de er blevet opgraderet med den nyudviklede MK Pro diskant.

Denne diskant er resultatet af et tæt samarbejde mellem MK Sounds udviklingsafdeling og den anerkendte højttalerfabrikant Peerless. Den er udviklet 100% eksklusivt til brug i MK Sounds højtalere og er langt fra en standard hyldevare.

Enheden har en lækker sort aluminiumsforplade, hvori der er indbygget en præcist kalibreret waveguide, der bl.a. kontrollerer spredningen, øger følsomheden og sikrer dynamisk åben lyd i alle lyttepositioner. Membranen er en polymercoated silkedome, som har en vægt på mindre end 140 mg. Svingspolen er ventileret for at minimere kompression ved lange membranudslag, og den er kølet i ferrofluidvæske. Enheden benytter et dobbelt magnetsystem for at øge styrken og mindske magnetisk flux omkring svingspolen.

For at undgå kompression og refleksioner bagved domen, er der benyttet et ventileret polstykke, som er dæmpet med to forskellige typer dæmpemateriale, samt et bagkammer, der er formet som et transmissionsrør og dæmpet med mineraluld. Alt i alt mange forskellige nye tiltag der gør, at den nye diskant spiller med en åbenhed og et overskud, som nok ikke er set før fra en domediskant.

S150tcomp

MK Sound S150

MK Sound S150T er navnet på den nye THX Ultra2 surround monitor.

MK Sound bruger i denne højttaler det patenterede tripolprincip. En tripol højttaler er en kombination af en traditionel direktionel højttaler (monopol) og en dipol højttaler (der spiller frem ad og bagud uden at spille direkte mod lyttepositionen). Det vil sige, at man får det bedste fra begge verdener – en højttaler, man kan retningsbestemme, men som samtidig giver et stort diffust lydbillede. S150T er en kompakt, diskret og meget placeringsvenlig højtaler.

Den kan placeres tæt på lyttepositionen, f.eks. bagved en sofa, i den rigtige lyttehøjde og stadig give en fantastisk surroundfølelse. MK Sound S150T bruger selvfølgelig den nye MK Pro diskant, så den klangmæssigt perfekt matcher de andre højtalere i serien.

 Priser og tilgængelighed

MK Sound S150mkII      kr. 9.495 pr. stk.
MK Sound S150T     kr.14.495 pr. sæt.
MK Sound MX350mkII    kr.19.995 pr. stk.

MK Sound 150mkII systemet vil dukke op hos danske forhandlere medio maj 2011.


Kilde: HTP pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikelTDC giver tophastighed på mobilen til samme pris
Næste artikelSpilanmeldelse: PlayStation Move Heroes
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.