Forside * Tests

Ny dansk anmeldelse af iPad 2

Bemærk at mobilsiden.dk kun anmelder produkter, som officielt er udkommet på det danske marked. Alle referencer til andre produkter er derfor kun til produkter som er på det danske marked, og ikke produkter som måtte komme i fremtiden. TEST: Apple iPad 2 er verdens bedste tabletcomputer – uden undtagelse, uden diskussion. Derfor scorer Apple topkarakter igen.


Markedet for tablets, pads eller hvad de nu hedder, vokser dag for dag. Men desværre for køberne, er kvaliteten stadig enormt svingende. Efter min bedste vurdering, er iPad eller iPad 2, stadig det sikre valg.


Mit umiddelbare første indtryk, da jeg fik iPad 2 i hånden var, at der ikke rigtig var den store forskel, i forhold til étteren. Men efter et stykke tid kan jeg konstatere, at dette indtryk kun til dels var rigtigt.


iPad 2 byder nemlig på mange optimeringer, der endnu engang får Apple til at lægge afstand til konkurrenterne på tablet-markedet.


  


Det kører bare


Det er svært at sætte ord på, hvad det er Apple kan, når det kommer til brugervenlighed. Men de formår at forfine detaljerne og fjerne “nørd”-ting fra den almindelige brugerflade.


Resultatet er en stilren brugeroplevelse, som kan betjenes af alle – helt fra børn til ældre personer. Og netop fordi smidigheden på ALLE måder er konkurrenterne overlegen, sidder man heller ikke og er i tvivl om, hvorvidt man egentlig fik trykket på det man ville – eller valgt det rigtige på skærmen.


Og selvom man næsten ikke troede det var muligt, så er iPad 2 i dagligt brug både hurtigere og mere smidig end forgængeren.


 


Mere power – nye programmer


iPad 2 har en Dual-Core processor i maven, og kan derfor nogle ting, som iPad (étteren) ikke kan.


Det er blandt andet muligt at komponere sin egen musik (eller bare lege med instrumenter) i programmet GarageBand. Her viser Apple virkelig, hvad de kan i forhold til smidig betjening.


Et eksempel er klaveret i GarageBand, der både reagerer på, hvor længe en tangent holdes inde, samt hvor hårdt der trykkes på den. Og på guitaren kan man trække i strengene og lave accorder. Det er VILDT imponerende.


Også videoredigeringsprogrammet iMovie, der hidtil kun har virket på iPhone, findes nu i en iPad version (kun til iPad 2), med endnu flere features. Det vilde er her, at det som for få år siden krævede et monster af en stationær computer, nu er tilgængelig på en touch skærm.


Det bliver spændende at følge med i, hvordan softwareudviklere verden over, vil formå at udnytte den power som ligger gemt i iPad 2.


 

 


Kritik af internettet i iPad 2


Da jeg anmeldte Apple iPad fik jeg kritik for ikke at lægge nok vægt på, at browseren ikke understøttede Adobe Flash. Manglen på dette gør, at nogle websites ikke kører optimalt. Det er fx ikke muligt at se web-TV på Ekstra Bladet’s website.


Og jo – det er da p*sse irriterende at blive mødt med denne form for begrænsning. Men jeg fastholder stadig, at der reelt er tale om et langt mindre problem i hverdagen, end man gør det til, når man ser på specifikationslisten.


Men når jeg f.eks. vil se “Huxi og Karen” på EB.dk, så kan jeg jo i stedet vælge, at subscribe på deres videopodcast via iTunes. Så har jeg altid episoderne med mig rundt, og kan se dem når jeg vil.


Og netop fordi visning af Flash ikke er muligt i Apples produkter, så kører de bare en tand hurtigere på internettet, end tilfældet er hos konkurrenterne.


iPad 2 ER den bedste mobile web-oplevelse, uden undtagelse – også selvom der ikke er Flash!


 


Mere af det samme


Der er ikke nogle store nyskabelser i kalender, mail, kontakter, fotos, video m.v. – set i forhold til den første iPad.


Man kan sige, hvorfor lave om på noget, der virker. Omvendt, så vil man jo altid gerne have lidt “lir”, når man køber et nyt produkt.


Så det er altid ikke på grund af disse ting, at du skal købe iPad 2.


 


 


 


Nummer ét eller to?


Jeg vil klart købe en iPad 2, hvis der skulle vælges mellem ét og to. Godt nok er det mere af det samme, men den miskede størrelse og vægt, gør lige den nye version en tand mere lækker.


Og Smart Cover (se video nedenfor) er et nærmest uundværdigt stykke tilbehør, som ikke fungerer med den første iPad.


Dertil kommer 2’erens forøgede processor power, som godt nok ikke lige nu giver så stor gevinst, som man skulle tro. Men jeg er sikker på, at programudviklerne nok skal få skrevet noget software, der for alvor frigiver iPad 2’s potentiale.


 


  


 


Konklusion: Den bedste er gjort bedre!


Jeg har tidligere sagt, at iPad var den bedste tablet. Nu retter jeg mig selv og siger, at “iPad 2” ER den bedste tablet. Der er mange fine bud på vej fra LG, Samsung, Motorola m.v. Men ikke noget af det som jeg har set, kommer i nærheden af iPad på brugervenlighed og programudbud.


Og så har jeg slet ikke fortalt, at det nærmest er umuligt at dræne batteriet i iPad 2 for strøm. Selv ikke når den bruges til web-TV.


Er du interesseret i en iPad, så vil jeg anbefale, at du også læser testen af iPad 1. I denne kommer vi mere ned i detaljerne med flere af programmerne og mulighederne med en sådan tabletcomputer.


iPad 2 fortjener klart sine seks ud af seks stjerner.


 


 Se flere specifikationer hos Apple


 


Anmeldt af: John G. Pedersen, mobilsiden.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.