Forside Nyheder

Surroundreceivere fra Anthem


Anthem MRX 300 surround receiver


 


Anthem er en del af Sonic Frontiers, der i mere end to årtier været producent high-end audio- og hjemmebiografudstyr.


Canadiske Anthem har for nyligt lanceret en række surroundreceivere, der i følge importøren yder meget i forhold til deres prisklasse.


De tre surround receivere MRX 300, 500 og 700 yder hhv. 5×60 Watt, 5×75 Watt Watt og 5×90 Watt. Men det er realistiske Watt angivelser, hvor kanalerne i brug samtidig. Ikke “plastic-watt” målt med én kanal aktiv ad gangen.


Importøren fortæller:
 Anthem MRX 300


 


Anthem MRX receiverne tilbyder videoscalering op til 1080p60, understøtter 1080p24 og er 3D kompatible.


De har alle on-board processer til Dolby TrueHD, DD+, DTS HD Master samt Dolby Headphone, 4 stk. HDMI (1.4a) indgange mm…
På MRX 500 og 700 findes yderligere mulighed for internetradio – for MRX 700’s vedkomne i HD. Både MRX 500 og 700 er udstyret med to USB-stik til afspilning af musik fra USB-harddisk eller -flash.


Anthem benytter komponenter af samme høje kvalitet som du ser i tunge hi-fi-forstærkere: alt fra strømforsyning til chipset og analoge kredsløb er konstrueret til at levere en solid hi-fi-oplevelse. Mest overrasket bliver du når du lytter til de digitale indgange.


En Anthem receiver yder i praksis på samme høje niveau som mange eksterne DACs (i stereo såvel som surround).
 Anthem MRX 500 surround receiver 


Avanceret rumkorrektion


En unik funktion på Anthems surroundreceivere er ARC rumkorrektion:


Selv når de bedste højtalere er optimalt placeret i et rum (hvilket de sjældent er), kan rummet have den dramatisk (dårlig) indvirkning på din lytteoplevelse. Rummets dimensioner, flader, møbler o.l. gør dit lytterum til et instrument i sig selv.


Det bidrager med uønsket farvning og resonans til både film og musik.


 Anthem MRX 500 surround receiver


 


ARC kompenserer for den effekt rummet har på din lytteoplevelse. Gør din rum til det perfekte lytterum om man vil. Andre producenter tilbyder lignende systemer, men ARC er noget ganske særligt på nogle få men afgørende punkter:


Den tungeste opgave ved rumkorrektion er at udmåle og beregne selve korrektionen. Hos Anthems konkurrenter varetages denne opgave af en processor indbygget i selve receiveren. Dette udgør en væsentlig begrænsning fordi en processor, der er i stand til at varetage denne funktion, er bekostelig. Man er nødsaget til at nedprioritere andre dele i receiveren eller at anvende en for lille/dårlig processorer og dermed reducerer på korrektionens kvalitet (opløsning og omfang).


 Anthem MRX 700 surround receiverEn anden begrænsning, ved at have processoren indbygget, ligger i at opgraderinger af software, beroende på videreudvikling eller afhjælpning af fejl, efterfølgende skal installeres af et serviceværksted – hvilket betyder at det i praksis aldrig sker! Du er tvunget til at leve med de begrænsninger der var i softwaren på fremstillingstidspunktet.


Sådan er det ikke hos Anthem. Her kan nyeste software til rumkorrektion og firmware updates nemt og hurtigt hentes på Anthems hjemmeside for efterfølgende, at blive installeret på hhv. PC og i receiveren. Det er helt uproblematisk og kan nemt foretages af “normale” brugere.


Anthem anvender din PC til udmåling af rummet og beregning af korrektionen. Den tilsluttes ganske simpelt den medfølgende Anthem ARC-målemikrofon via USB. Ingen discount-plastic-mikrofoner her. Med i kassen følger en individuelt kalibreret højkvalitets mikrofon og et stativ!


Alle beregninger overlades til den tilsluttede PCs processor. Rummet udmåles og korrektionen beregnes. Resultatet uploades til MRX-reciverens DSP, der herefter fungerer selvstændigt (uden PC tilsluttet) – Sådan! Anthem har sparet en masse penge (der anvendes på at bygge en endnu bedre receiver) og korrektionen er samtidigt af en væsentlig højere kvalitet end hvis beregningen skulle have været foretage onboard!


 Anthem MRX 700 surround receiver


 


Hele processen er automatisk. Det eneste du skal gøre er at installere softwaren fra den medfølgende CD, tilslutte mikrofon og receiver til PC’en og trykke OK!


Vi vælger alle sammen højttalere ud fra personlig præference og smag, men rumkorrektion har en kedelig tildens til at gøre alle højttalere ens, kedelige…


ARC simulerer ørets måde at lytte på når den korrigerer og tager samtidigt hensyn til højttalerens medfødte “klang”.


En Anthem receiver spiller musikalsk og formidler sjælen i såvel musik som højttaler, selv med korrektionen aktiv. Hvor andre korrektionssystemer har en tildens til at dræbe nerve og stemning i det du lytter til – oplevelsen bliver “død” og følelseskold.


  


Priser  • Anthem MRX 300 kr. 9.999,-
  • Anthem MRX 500 kr. 14.999,-
  • Anthem MRX 700 kr. 19.999,-

Udover forskellene i effekt, så byder MRX 500 også på USB afspilning og Internet Radio, mens MRX 700 også har “HD Radio” (ikke anvendeligt i Danmark).


Se datablad


 


Kilde: Interceptor Audio pressemeddelelse

Annonce:
Forrige artikelNye R-modeller fra svenske DLS
Næste artikel3D erotik slår Avatar i Hong Kong
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.