Forside Nyheder

Chipgennembrud hos Intel giver os hurtigere gadgets


Intels nye 3D-transistorerer betyder hurtigere indmad i vores tablet-computere og smartphones.


 


Chipgiganten Intel har lavet verdens første 3D-transistor. Det betyder væsentlig hurtigere indmad i vores computere og elektroniske grej.


Intel har lavet verdens første 3D-transistor, der kan benyttes i masseproduktion, oplyser firmaet. Der er tale om lidt af en revolution, for indtil nu har mikroprocessorerne i vores elektroniske grej bestået af transistorer i to dimensioner.


Det lyder meget teknisk og kompliceret, men hvad det i bund og grund betyder, er, at Intel er i stand til at lave processorer, der er mindre, hurtigere og udleder mindre overskudsvarme.


“Med denne overgang til 3D vil vi være i stand til at fortsætte Moores lov,” sagde Intels Mark Bohr ved en pressekonference forleden i San Francisco. “Du kan pakke flere ting ind i en lille pakke hvis du går 3D,” sagde han. 


Klar til masseproduktion allerede i år


De nye 3D-transistorer vil første gang dukke op i chips fra Intel med kodenavnet “Ivy Bridge,” der vil blive produceret med en 22-nanometer produktionsproces. Igen, det lyder meget teknisk, men det er kort og godt den mest avancerede måde til dato hvorpå man kan producerer mikroprocessorer.


Intel siger, at 3D-transistorer kun er få procent dyrere at producere, og firmaet regner med at have fabrikker klar til masseproduktion i slutningen af året.


Udviklingen er interessant, da det giver Intel mulighed for at lave chips til smartphones og tablets med høj ydelse og lavt strømforbrug. Det betyder, at vi over de næste par år måske kan se iPads og Android-mobiler, der bruger Intel-teknologi og ikke ARM-baserede processorer, som det er tilfældet i dag.


 

Annonce:
Forrige artikelKort nyt
Næste artikelFrench Open vises i 3D
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.