Forside * Nyheder

DRvideo lukket af DR


 


DRvideo lukket


Danmarks Radio har fået lukket den private side DRvideo, der var en link oversigt over DRs egne podcasts, til brug fra smartphones og tablets.


Den private non-profit link-tjeneste drvideo.dk er lukket, efter krav fra Danmarks Radio.


DRvideo.dk var en hjemmeside der linkede til DR’s Podcasts, som dermed via enkle intuitive menuer nemmere kunne tilgås fra mobile enheder som smartphones og tablets.


 


DR siger pænt nej tak


Det er ikke lykkedes recordere.dk at træffe DR for en kommentar fredag, men i en email til indehaverne skriver de:


“DR er naturligvis glade for den interesse, I med jeres initiativ udviser for DR og DR’s programmer, ligesom DR har stor respekt for jeres iværksætterlyst.”


Udover den uheldige brug af DR’s navn og logo, er selve ideen med en ekstern link-samling uønsket. DR skriver i samme email:


“For det første krænker brugen af DR’s navn på jeres hjemmeside og i navnet DRvideo DR’s varemærkerettigheder. For det andet må DR’s programmer ikke stilles til rådighed på den måde, I tilbyder uden samtykke fra DR og sådan en samtykke kan DR desværre ikke give” lyder forklaringen fra Christian Bach, der er Juridisk konsulent i Danmarks Radio.


 


  


DRvideo var kun referencer til DR


Recordere.dk har talt med Jonathan Parisi fra DRvideo.dk, og han forklarer at der ikke blev gemt indhold fra DR lokalt på deres server.


Det de stillede til rådighed var links tilbage til DR’s eget indhold. Alle tekster, billeder og links lå fortsat kun på dr.dk, hvor det teknisk set blev tilgået dels via RSS feeds og API-interface til DR NU.


“Det er fair at vi ikke må bruge DR’s navn og logo”, fortæller Jonathan Parisi til recordere.dk, og fortsætter:


“Men vi syntes det er forkert at DR, som et statsligt selskab finansieret af licens, ikke kan tillade at der linkes til deres indhold. Så burde de også tage fat i Google og andre der linker til samme indhold.”  


DRvideo.dk var en privat hjemmeside uden reklamer, og hjemmesiden havde knap 60.000 besøg fra åbningen i november 2010 frem til lukningen i denne uge.


 


Video


Vores video her demonstrerer hvordan det virkede fra en iPhone, dengang link-tjenesten stadig var aktiv.Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.