Forside * Nyheder

Smugkig: Vi har prøvet Googles filmtjeneste


Du kan enten streame filmene eller downloade dem til maskinens lagerplads.


 


Smugkig: Filmleje via Android


Filmleje på Android-tablets er brugervenligligt og velfungerende, og du det hele kan klares direkte fra maskinen uden brug af en traditionel computer.


I sidste uge lancererede Google leje af film via Android Marked, og med Android 3.1-opdateringen til Motorola XOOM kan man nu leje film direkte via “Videos”-applikationen i Android. Vi har prøvekørt tjenesten, der lover at gøre det nemmere end nogensinde før at få film på din tablet eller smartphone.


Bemærk dog, at filmtjenesten her endnu ikke er tilgængelig i Danmark. Dette er kun et smugkig.


 Når du lejer filmen, så får du vist vilkårene og kan vælge det ønskede kreditkort.


 


Tilgængelige i Android Market


Du browser igennem ti tilgængelige film via Android Marked, der med Android 3.1-opdateringen nu har et faneblad til film udover Android-apps og e-bøger.


Der er pt. over 3.000 forskellige film at vælge i mellem, og du søge efter en bestemt film eller browse igennem forskellige kategorier. Du kan se og læse anmeldelser af andre brugere, se en trailer og finde relaterede film.


Film koster typisk mellem tre til fire dollars, og hvis du vil have 720p HD-kvalitet, så skal du hive fem dollars op af lommen.


Du lejer en film med tre klik. Findes filmen i både standard- og HD-kvalitet, så vælger du den ønskede opløsning, og betaler derefter med det ønskede kreditkort. Og så har du ellers adgang til filmen via “Videos”-applikationen. Når du klikker på filmen, så får du en advarsel om, at filmen skal ses færdigt indenfor 24 timer og afspilningen starter i et lille vindue.


 Lejede film vises med synopsis, og du kan få en oversigt over lignende filmtitler.


 


Stream eller download


Du kan derefter starte fuldskærmstilstand og nyde filmen. Vi prøvede at købe to film: “8: The Mormon Proposition” i SD-kvalitet og “The Big Lebowski” i HD-kvalitet. Begge kunne streames direkte fra nettet, enten via Wi-Fi eller 3G, om end streaming via 3G næppe altid leverer en optimal og stabil oplevelse.


Vi besluttede os for at downloade begge film til maskinen ved at vælge “make avilable offline,” og indholdet downloades til maskinens indbyggede lagerplads. Det skal bemærkes, at når en film først er downloadet til en enhed, så kan den ikke streames via YouTube eller til en anden Android-enhed.


Billedkvaliteten er i orden for film i standard-opløsning, mens HD-film lige giver den ekstra skarphed, de fleste af os efterhånden har vænnet os til. Der er stadigvæk tydelig spor efter komprimeringen, men det betyder ikke det store på en håndholdt enhed.


I det store hele er Googles filmtjeneste intuitiv og velfungerende, og det er herligt ikke først at skulle downloade filmen via et program på computeren og derefter overføre den til Motorola XOOM via et USB-kabel.


 Film i HD-kvaliet står flot på skærmen, der har en naturlig opløsning på 1280 x 800 pixel.


 Du er i stand til at tjekke orienteringer og styre indstillinger mens filmen spiller.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.