Forside * Nyheder

YouSee gør klar til 100 Mbit bredbånd


YouSee investerer en kvart milliard i plads til mere bredbånd og video on demand.


For at skabe plads til 100 Mbit bredbåndsforbindelser til kunderne, investerer YouSee nu en kvart milliard kroner i en omfattende opgradering af kabel-tv-nettet.


Det skaber også mere kapacitet i deres net, til online baserede tjenester som filmudlejning (VOD), StartForfra m.m.


Allerede i år forventer YouSee at firedoble kapaciteten til at levere on demand-tv. I de følgende tre år vil der yderligere ske en fordobling af kapaciteten hvert år, således at YouSee bliver i stand til at klare 30-35 gange mere on demand-tv sammenlignet med i dag.


Baggrunden for investeringen er generel vækst i bredbåndstrafikken kombineret med voksende forbrug af de interaktive tv-tjenester. På et år er forbruget af StartForfra, hvor man kan genstarte en tv-udsendelse når som helst under udsendelsen, steget med over 90 pct. Digital udlejning af film vokser i samme tempo.


YouSee leverer ca. 350.000 spillefilm, StartForfra programmer og Arkiv-udsendelser pr. måned


 Mere om opgraderingen  • Opgraderingen sker bl.a. ved at opdele nettet i stadigt mindre ’øer’ af kunder, samtidig med at der investeres i bl.a. nye videoservere og kabel-modem. YouSee’s kabelnet er i dag opdelt i ca. 600 øer med ca. 2.000 husstande på hver ø. Målet er at reducere antallet af husstande på hver ø til ca. 500.
  • Arbejdet sker hovedsageligt om natten, fordi det vil være nødvendigt at afbryde tv og bredbånd, når kunderne skal flyttes til nye ’øer’.
  • Med on demand-tv får den enkelte kunde i praksis sit helt eget tv-signal. Hvis f.eks. 1000 kunder vælger at se ’Forbrydelsen’ en søndag aften på DR1 som StartForfra, svarer det til således til 1000 forskellige tv-kanaler, der leveres via kabel-nettet.
  • YouSee’s kunder forbruger på nuværende tidspunkt ca. 350.000 on demand-indslag, dvs. StartForfra, TV Arkiv eller film, pr. måned. Det er en fordobling i forhold til sidste år. Desuden er der stor vækst i forbruget af on demand indhold via bredbånd fra både YouSee’s egne tjenester og andre danske og internationale tjenester som f.eks. YouTube.
  • Opgraderingen vil femdoble bredbåndskapaciteten i kabel-nettet. Generet er bredbåndstrafikken i stærk vækst bl.a. som følge af voksende forbrug af video og musik via internettet. YouSee’s hurtigste bredbåndsforbindelse er lige nu 50 Mbit/s, men selskabet forventer at lancere produkter med op til 100 Mbit/s, når der vurderes at være en reel efterspørgsel. I andre lande har kabel-udbydere testet produkter med hastigheder på over 200 Mbit/s på kabel-net.Kilde: YouSee pressemeddelelse

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.