Forside Nyheder

Apple og Nokia slutter fred


Apple er nu en licenstager af Nokias patenter. Finnerne vandt patenttvisten.


 


Apple kaster håndklædet i ringen i patentsagen mod Nokia. Fremover skal æblefirmaet betale royalties til Nokia for brug af finnernes patenter.


De to firmaer er i helt forskellige situationer, men nu har Apple og Nokia én ting til fælles, nemlig adgang til de samme patenter. Apple og Nokia har annonceret, at de har indgået et forlig i firmaernes patenttvist.


Og gæt hvad, der ser ud til at Apple har kastet håndklædet i ringen, for Steve Jobs & Co. har indgået en aftale hvor de betaler et uspecificeret beløb til Nokia og derefter skal betale royalties for at bruge Nokias patenter. De nærmere vilkår i kontrakten er fortrolige.


”Vi er meget glade for at Apple tilslutter sig det voksende antal af Nokia-licenstagere,” siger Stephen Elop, direktør hos Nokia. ”Denne aftale demonstratører Nokias markedsledende portefølje af patenter, og giver os mulighed for at fokusere på yderligere licensmuligheder i mobilmarkedet.”


Det er uden tvivl godt nyt for Nokia, men firmaet har det stadigvæk hårdt, og som vi netop har rapporteret, så ser det nu ud til at finnerne snart må se sig overgået af bade Apple og Samsung  (link)


Sagen omhandlede 10 patenterede teknologier, der bl.a. inkluderer brugen af GSM, UMTS og Wi-Fi.


 

Annonce:
Forrige artikelSamsung og Apple snart #1 og #2
Næste artikelStax SR-207 hovedtelefoner
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.