Forside * Nyheder

HP-boss: andre vil også kunne lave tablets med WebOS


HP TouchPad med WebOS forventes lanceret indenfor få uger, men får måske selskab i fremtiden. HP er åben overfor at licensere platformen til andre producenter.


 


WebOS


Hvis HTC vil lave en tablet-computer med WebOS er HP åben overfor ideen, afslører HPs øverste direktør, Leo Apotheker.


Vi fokuserer ofte på Apples iPad og Android-tablets, men snart er der en ny spiller på banen, nemlig HPs kommende tablet-computer med navnet TouchPad. Maskinen benytter WebOS-operativsystemet, som HP fik fingre i da firmaet købte Palm sidste år, netop WebOS har fået meget ros fra eksperter og journalister, og vurderes til at være en stærk konkurrent til Apples iOS-platform.


Nu fortæller HPs øverste direktør, Leo Apotheker, at HP overveje at licensere WebOS-operativsystemet til andre firmaer. Den overraskende udmelding kom i forbindelse med et interview på D9-konferencen, der pt. løber af stablen i Rancho Palos Verdes i Californien.


Spurgt om hvorvidt HP kunne få at licensere operativsystemet til andre producenter, sagde HP-bossen følgende:


“Jeg synes at WebOS er et unikt og fremragende operativsystem. Det er ikke korrekt at tro, at det kun burde køre på enheder fra HP. Der er mange andre folk, der gerne vil lave anden slags hardware, og de bil gerne have dem forbundet til internettet.”


 


HTC er velkommen til at kontakte os


Leo Apotheker blev derefter spurgt om eksempelvis HTC kunne få lov til at licensere WebOS og lave enheder ved siden af Android og Windows Phone 7.


“Det er så sandelig noget vi ville tage under overvejelse,” lød svaret.


HP er på vej med firmaets første tablet-computer med WebOS – TouchPad – og har tidligere annonceret, at man vil bruge WebOS både på almindelige pc’er og endda printere og multifunktionsmaskiner. HP har også lanceret mobiltelefoner med WebOS på det amerikanske marked.


HP TouchPad forventes ude på de amerikanske butikshylder om få uger, og lanceret på denne side af andedammen efter sommeren eller i løbet af efterået.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.